Αναδρομική κατάργηση των μειώσεων και κρατήσεων του νόμου 4093/12 στα μερίσματα των μετοχικών ταμείων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Θετική απάντηση από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά στον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου για το αίτημα των συνταξιούχων αποστράτων να καταργηθούν οι μειώσεις την κρατήσεις του νόμου 4093/12 στα μερίσματα των μετοχικών ταμείων.Συγκεκριμένα ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου που έχει θέσει κατ επανάληψιν το θέμα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησε κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, την αντιμετώπιση της άνισης μεταχείρισης των συνταξιούχων αποστράτων πριν το 2016 και μετά το 2016, σχετικά με τις κρατήσεις στα μερίσματα στα Μετοχικά Ταμεία, υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος εδώ και ενάμιση χρόνο έχει υποσχεθεί νομοθετική ρύθμιση που ακόμη δεν έχει έρθει στη Βουλή.

Ο κύριος Χαρδαλιάς αφού αποδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματος, είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι σε διαβούλευση με τα συναρμόδια υπουργεία και εφόσον ψηφιστεί θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα με κατάργηση των μειώσεων και κρατήσεων από 1 Ιανουαρίου 2021.

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε μετά τις δεσμεύσεις του υφυπουργού, ότι θα παρακολουθεί το θέμα και αν δεν έλθει σε εύλογο χρόνο η τροπολογία στη Βουλή θα προβεί σε νέα παρέμβαση.

Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/PiP03f7oRLw

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.