Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος – Έκανε… βόλτες πάνω από τη Ντία


Τελευταία ενημέρωση 26 Σεπτεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Πρόβλημα συμπίεσης αναστάτωσε πλήρωμα και επιβάτες.

Μια πτήση που αν και δεν διήρκησε αρκετή ώρα σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περιπετειώδης για τους 175 επιβάτες που επέβαιναν σε αεροσκάφος το οποίο και απογειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης με προορισμό πόλη της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος αναχώρησε στις 9.45 από το «Νίκος Καζαντζάκης» όμως ελάχιστα λεπτά αργότερα και ενώ βρισκόταν πάνω από τη Ντία διαπιστώθηκε πρόβλημα συμπίεσης στη καμπίνα του αεροσκάφους.

Αμέσως ο πιλότος ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου του Αεροδρομίου προκειμένου να δοθεί άδεια επιστροφής στο Ηράκλειο.

Ωστόσο για να υπάρχει προσγείωση στον αερολιμένα Ηρακλείου , έπρεπε να μειωθεί η ποσότητα καυσίμων που είχε το αεροσκάφος .

Ως εκ τούτου, το ίδιο παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω από την Ντία για να καύσει τα καύσιμα και τελικά γύρω στις 11.25 προσγειώθηκε με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο.

Οι επιβάτες κατέβηκαν εμφανώς ανακουφισμένοι και εν συνεχεία με άλλο αεροπλάνο αναχώρησαν τελικά για τον προορισμό τους ενώ το αεροσκάφος παρέμεινε στην πίστα για έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό οι απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ολοκληρώθηκαν και αφού διορθώθηκε το πρόβλημα, ως εκ τούτου το αεροσκάφος θα αναχωρήσει κανονικά για τον προορισμό του το μεσημέρι της Τετάρτης.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.