«Αναγκαία και επιβεβλημένη η άμεση στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Mε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου τονίζει ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η άμεση στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑ.ΓΝΗ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις τόσο προς την προηγούμενη όσο και προς την σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ, έχω ζητήσει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργίας και του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ και ιδιαίτερα της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα η Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) υπολειτουργεί δραματικά ενώ καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, στην κλινική υπηρετούν μόλις τρεις παιδοψυχίατροι ενώ εφημερεύει καθημερινά. Οι μόνιμες θέσεις (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι) δεν έχουν καλυφθεί, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι σήμερα παραμένει με συμβάσεις ενώ σύμφωνα με τη διευθύντρια της κλινικής, οι ιατροί της παιδοψυχιατρικής ζήτησαν πρόσφατα βοήθεια από συναδέλφους του Βενιζελείου νοσοκομείου, ώστε στις ημέρες γενικής εφημερίας του, τις μισές ημέρες του μήνα, να εξετάζονται παιδοψυχιατρικά περιστατικά και μόνο τα επείγοντα να αποστέλλονται στο ΠΑΓΝΗ.

Επειδή όπως καταγγέλλουν ενδιαφερόμενοι γονείς, αποκορύφωμα της δραματικής αυτής κατάστασης ήταν στην εφημερία της Πέμπτης 16/6/22, να μην υπάρχει ούτε ένας παιδοψυχίατρος στη κλινική.

Επειδή συνέπεια των ανωτέρω είναι η παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο  στην Κρήτη όσο και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Επειδή, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, των οποίων οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

 

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την εύρυθμη λειτουργία της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ   και την αναγκαία και επιβεβλημένη στελέχωση της με επαρκές και μόνιμο προσωπικό (ιατρικό και λοιπό);

 

-Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;

«Σύσκεψη για τον ΕΛΓΑ και την ασφάλιση παραγωγής».

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου συμμετείχε στην σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης για τις αποζημιώσεις και το σύστημα ασφάλισης του ΕΛΓΑ στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δούκας.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι είναι άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του ΕΛΓΑ και να ενισχυθεί το σύστημα ασφάλισης της παραγωγής με:
α) Αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται όλα τα ζημιογόνα αίτια που προκύπτουν από την κλιματική κρίση
β) Εκπόνηση αναλογικής μελέτης με αλλαγές για δίκαιες εισφορές και αποζημιώσεις αφού είναι γνωστό και διαπιστωμένο ότι σήμερα αδικούνται προϊόντα όπως το ελαιόλαδο αλλά και περιοχές όπως η Κρήτη.
γ) Αξιοποίηση πόρων της ΚΑΠ για αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις αλλά και προστασία των παραγωγών.
δ) Στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ με μόνιμο προσωπικό και δημιουργία μητρώου εκτιμητών που θα είναι άμεσα στην διάθεση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ σε κάθε φυσική καταστροφή.
Τέλος ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της εκπροσώπησης των αγροτών στη Διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.