«Αναγκαία η παράταση της προθεσμίας για εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Mε ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου τονίζει ότι είναι αναγκαία η παράταση της προθεσμίας για εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Μέχρι  30 Ιουνίου -με τα σημερινά δεδομένα-  μπορούν οι 650.000 παραγωγοί, να υποβάλλουν  εμπρόθεσμα τη δήλωση ΟΣΔΕ στα κέντρα υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ).

Όπως είναι γνωστό εξαιτίας των τεχνικών δυσκολιών μέχρι την προσαρμογή της βάσης δεδομένων στο κυβερνητικό νέφος και την εξοικείωση των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) με τη νέα εφαρμογή, χάθηκε αρκετός χρόνος.

Επιπλέον, στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων έχει προστεθεί μεγάλος όγκος δουλειάς, με τα αποτελέσματα Νέων Γεωργών και τα Σχέδια βελτίωσης και η κατάσταση είναι οριακή ενώ την ίδια στιγμή, οι υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων παραγωγοί, προσέρχονται μαζικά τις τελευταίες ημέρες στα κέντρα υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ)

Επειδή είναι ορατός ο κίνδυνος χιλιάδες παραγωγοί να μην προλάβουν εμπρόθεσμα να ενεργοποιήσουν τις δηλώσεις τους και να χάσουν τις επιδοτήσεις τους.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να δώσετε παράταση πέραν της 30-06-2022  για εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ 2022 προκειμένου να διευκολυνθούν οι παραγωγοί και τα κέντρα υποδοχής δηλώσεων και να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία της ενεργοποίησης;».

«Στη Βουλή η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών από τον Βασίλη Κεγκέρογλου».

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά, την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών για  τα σοβαρά και άλυτα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Η Ομοσπονδία με την επιστολή της  επισημαίνει ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ο κλάδος των ξεναγών, αφού ακόμα παραμένει άλυτο το ζήτημα της καταμέτρησης των ενσήμων τους.

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών έχει στείλει, εδώ και καιρό εξώδικο στον Υπουργό Εργασίας αλλά και στον διοικητή του e – ΕΦΚΑ, προκειμένου να επιλυθεί το ακανθώδες ζήτημα τους, το οποίο έχει ως συνέπεια, την μη έγκαιρη ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας, την μη καταβολή επιδομάτων που δικαιούνται, όπως ΟΑΕΔ, ατυχημάτων, μητρότητας κλπ. αλλά και την αδυναμία συνταξιοδότησης των Ξεναγών που συγκεντρώνουν όλες τις κατά νόμο προϋποθέσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των  Ξεναγών και το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης μεταξύ άλλων ζητούν:

– Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταμέτρηση των ημερών ασφάλισης των ξεναγών, των ετών 2019, 2020 και 2021, εφόσον παρίσταται ανάγκη, ακόμα και με περαιτέρω στελέχωση  (έστω και προσωρινή) του τμήματος ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ξεναγών Συντάγματος.

-Να προβεί (επιτέλους)  ο Υπουργός στην έκδοση της -μέχρι λεπτομέρειας επεξεργασμένης- διαταξης που εκκρεμεί από το 2020 για την μηχανογράφηση των ενσήμων μας.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την συνημμένη επιστολή, να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα των ξεναγών.

Download (DOCX, 14KB)

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.