ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Το συλλαλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 22 Μάρτη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απρίλη στις 8.00 μμ στο Σύνταγμα.

 

 

ΑΘΗΝΑ 21/03/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Δασών αποκαλύπτει την υποκρισία όλων εκείνων που εμφανίζονται ως “σημαιοφόροι” της προστασίας των δασών, ενώ την ίδια στιγμή -με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον ανταγωνισμό για τις αγορές και τα κέρδη- θυσιάζουν τους λαούς και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Στην πραγματικότητα, τόσο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όσο και η ονομαζόμενη  “Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία” έχουν τον ίδιο στόχο: Την κατάκτηση αγορών και σφαιρών επιρροής τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που “χτίζονται” με κόστος τις ζωές των λαών, με αναρίθμητες συνέπειες για τους εργαζόμενους, με την  υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο καπιταλισμός που σαπίζει και το κυνήγι του κέρδους είναι η πραγματική αιτία καταστροφής και των δασών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη αντιμετωπίζει τα δάση ως “πόρο”, που μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, οδηγώντας στην αποψίλωση εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικής γης, επιδεινώνοντας τις συνθήκες ζωής όλων των λαών του πλανήτη.

Στην Ελλάδα η κοινή στρατηγική των αστικών κυβερνήσεων, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της “Πράσινης Συμφωνίας”, κλιμακώνεται σε βάρος των δασικών οικοσυστημάτων και της ολοκληρωμένης προστασίας τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα διάφορα αστικά κόμματα  διαγκωνίζονται μεταξύ τους στο ποιος είναι ο καλύτερος υπηρέτης αυτής της στρατηγικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη το διαχρονικό έγκλημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ). Βάζει τη σφραγίδα της με τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τη συνεχή αλλαγή της χρήσης και του χαρακτήρα των δασών σε όλη τη χώρα. Εντείνει την πολιτική εμπορευματοποίησης των δασών και της γης. Διευκολύνει την εκμετάλλευσή τους, οδηγώντας στην καταστροφή των δασών για να προχωρήσουν επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας, του Τουρισμού, των logistics, της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε ό,τι άλλο χρειάζεται το κεφάλαιο.

Αυτό επιδιώκει και με αφορμή τις καταστροφές χιλιάδων στρεμμάτων από τις δασικές πυρκαγιές, το περασμένο καλοκαίρι, ιδιαίτερα στην Εύβοια και την Αττική. Αυτές οι καταστροφές αξιοποιούνται ως “ευκαιρία” από την κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜΕΡΑ25, για να κηρύξει “συναγερμό” εκμετάλλευσης πάνω στα κουφάρια του δάσους. Αυτό επιδιώκεται με το λεγόμενο “αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης”, στο πλαίσιο των γνωστών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, (ΟΧΕ), με στόχο τη μετατροπή του σε πεδίο κυρίως τουριστικής και “οικολογικής αξιοποίησης”, σε βάρος των κατοίκων, αλλά και των δασών των περιοχών αυτών.

Έτσι, “μετονομάζοντας” τα επιχειρηματικά κοράκια σε “αναδόχους”, τους ανοίγουν το δρόμο παραδίδοντάς τους άμεσα την αποκατάσταση και διαχείριση των δασών.

Η επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας -με κριτήριο την κερδοφορία-, στα δάση, τα βουνά, τις προστατευόμενες περιοχές, τα νησιά και η πελώρια καταστροφή που επιφέρουν, επιβαρύνοντας τα δασικά οικοσυστήματα, την υδρογεωλογία, εντείνοντας τα πλημμυρικά φαινόμενα, αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα των επιπτώσεων της καπιταλιστικής ανάπτυξης στα δάση και τη βιοποικιλότητά τους, που υποτίθεται ότι προστατεύουν στο όνομα της κλιματικής κρίσης.

Το ΚΚΕ παλεύει για την κατάργηση όλου του νομικού πλαισίου για τα δάση και τη χρήση γης γενικότερα, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τις κερδοφόρες επιδιώξεις του. Βάζει στο στόχαστρο την αιτία που οξύνει τα προβλήματα των δασικών οικοσυστημάτων, της δασικής γης, όλων των φυσικών πόρων και που δεν είναι άλλη από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Η ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας που, με την κοινωνική ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των δασών, γενικότερα της γης και των φυσικών πόρων, αλλά και με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, μπορεί να διασφαλίσει την ισόρροπη επίδραση του ανθρώπου στη φύση και την ανάπτυξη της παραγωγής με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.

 

 ΑΘΗΝΑ 21/03/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνέντευξη του Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή και υπευθύνου του Γραφείου Τύπου: Το ΚΚΕ βρίσκεται με το μέρος των λαών και παλεύει για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια και η ανεργία αποδεικνύουν την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που έχει σαπίσει και τονίζουν την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού που θα έχει επίκεντρο τις ανάγκες των λαών, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε ενημερωτική εκπομπή, στο Κανάλι της Βουλής.

Σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι οι ανταγωνισμοί είναι σφοδρότατοι και δεν φαίνεται φως στο τούνελ, ενώ έρχονται νέα δεινά για τους λαούς. Υπενθύμισε επίσης τι οδήγησε στην απαράδεκτη ρωσική εισβολή και στον πόλεμο, το γεγονός δηλαδή ότι εδώ και χρόνια στην περιοχή συσσωρευόταν εύφλεκτο υλικό με την προσπάθεια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για περικύκλωση της Ρωσίας.

Επισήμανε ότι πρόκειται για δύο στρατόπεδα, της Ρωσίας από τη μία και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την άλλη, που λύνουν τις διαφορές τους με τραγικές συνέπειες για τους λαούς και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για απεμπλοκή από τον πόλεμο, να μην αξιοποιούνται υποδομές της χώρας και βρίσκεται με το μέρος των λαών.

Αναφορικά με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις υπογράμμισε δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον πόλεμο και δεν θα είναι παροδικά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Τόνισε ότι η ενεργειακή φτώχεια είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της λεγόμενης πράσινης μετάβασης που δεν έχει σε καμία περίπτωση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά με το να στηριχτούν συγκεκριμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Τέλος, ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ (21/3)

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων σημαδεύεται από τη ρωσική εισβολή και το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και από την κλιμάκωση της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε παγκόσμια κλίμακα, που θέτουν τους λαούς μπροστά σε τεράστιους κινδύνους πιο γενικευμένων συγκρούσεων.

62 χρόνια μετά από την βίαιη και δολοφονική καταστολή της διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών ενάντια στο Απαρτχάιντ από την αστυνομία της Νότιας Αφρικής, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία και οι κάθε είδους διακρίσεις, η καταστολή και ο αυταρχισμός σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αγώνων, εντείνονται διαρκώς.

Από τις πολύμορφες διακρίσεις, ανάλογα με τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή τη γλώσσα για την πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα σε Εργασία, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό κ.ά. …

Από τον απαράδεκτο διαχωρισμό που επιχειρείται στην προστασία των «πραγματικών, λευκών, χριστιανών» προσφύγων από την Ουκρανία, σε αντίθεση με τους «αλλόθρησκους» ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ …

Από τις δολοφονίες Αφροαμερικάνων στην «πολιτισμένη Δύση» των ΗΠΑ, μέχρι τη στήριξη ναζιστικών οργανώσεων, την απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων και την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού στην ΕΕ της «ελευθερίας και των αξιών»…

Όλα αποδεικνύουν ότι ο ρατσισμός και οι διακρίσεις γεννιούνται και αναπαράγονται στο έδαφος του εκμεταλλευτικού συστήματος και των ανταγωνιστικών σχέσεων.

Την ίδια ώρα, η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν κάνει διακρίσεις και δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής. Οι λαοί και οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου «δεν μπορούν να ανασάνουν» και είναι αντιμέτωποι με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις συνέπειές του, την πανδημία, την φτώχεια, τις φονικές καταστροφές από την καταλήστευση του περιβάλλοντος.

Το ΚΚΕ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και παλεύει για την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση των λαών ενάντια στον πραγματικό κοινό τους εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Μπαίνει μπροστά στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, που ζούσαν αδελφωμένοι και ειρηνικά για δεκαετίες ολόκληρες στην ΕΣΣΔ, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Οι λαοί όλοι του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, γλώσσα, χώρα καταγωγής, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αντικρίζουν καθημερινά το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο κοινός τους αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, μέσα από την οργάνωσή τους στα συνδικάτα και στους μαζικούς συλλογικούς φορείς, για την προστασία των μεταναστών και των προσφύγων χωρίς καμία διάκριση στα δικαιώματά τους, είναι το μοναδικό φάρμακο στο ρατσισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία.

Το ΚΚΕ παλεύει για να ενωθούν οι προλετάριοι όλων των χωρών, να αντιληφθούν την ανεξάντλητη δύναμή τους και να βάλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα κόσμο ελεύθερο και ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, μετανάστευση και προσφυγιά, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα, στη Βουλή, με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και με μέλη της Παναττικής Επιτροπής των συμβασιούχων με συμβάσεις covid. Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής Β’ Αθηνών και υπεύθυνος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για την Τοπική Διοίκηση, και ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ και μέλος του Εργατικού Τμήματος της Κ.Ε.

Τα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου και της Παναττικής Επιτροπής κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι σε χιλιάδες συμβασιούχους στους Δήμους και τις Περιφέρειες, εκ των οποίων 3.000 βρίσκονται στην Αττική. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Αττικής γνωρίζουν καλά τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Επίσης, ξέρουν πολύ καλά ότι οι συνάδελφοι στηρίζουν τις υπηρεσίες και χωρίς αυτούς πολλές απ’ αυτές θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ακόμα και στην ίδια τη λειτουργία τους.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν ότι η 2μηνη παράταση, που εξήγγειλε η κυβέρνηση μια μέρα πριν την κινητοποίηση τους, μέχρι σήμερα δεν έχει ουσιαστικά δοθεί. Κατάγγειλαν, επίσης, το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτό το δίμηνο η κυβέρνηση εξαιρεί τους συμβασιούχους που κλείνουν 24 μήνες στη δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι, τόσο από τους δήμους όσο και από τη Περιφέρεια, να κινδυνεύουν με απόλυση, όπως για παράδειγμα 17 εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης, που αύριο, 22/03, λήγουν οι συμβάσεις τους.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, αλλά και όλων των αστικών κομμάτων, για την εργασιακή ζούγκλα που διαμόρφωσαν και στον δημόσιο τομέα, με την αντικατάσταση της μόνιμης σταθερής δουλειάς με διάφορες ελαστικές μορφές συμβασιούχων, προγράμματα εργολαβικών, που ανακυκλώνουν την ανεργία και γεμίζουν με αβεβαιότητα, ανασφάλεια και αδιέξοδα χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, αφού και στην πρόσφατη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της ρύθμισης του άρθρου 103 του συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

Η πλειονότητα των Δημάρχων και Περιφερειαρχών στηρίζουν αυτή την πολιτική και έχουν μεγάλες ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους, που μαζί με την κυβέρνηση στερούν το δικαίωμα τους στη σταθερή δουλειά.

Το ΚΚΕ κατέθεσε άμεσα ως αναφορά το υπόμνημά τους στον υπουργό Εσωτερικών. Θα υποστηρίξει το αίτημα τους για να μην υπάρξει καμιά απόλυση εργαζομένων από τους Δήμους και την Περιφέρεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής. Θα συνεχίσει να παλεύει, εντός και εκτός Βουλής, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν ελαστικές μορφές εργασίας και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με εργαζόμενους άλλων κλάδων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 21/03/2022                                                                 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ομιλία του Θ. Παφίλη στην Επίκαιρη Ερώτηση για τη ΛΑΡΚΟ που συζητήθηκε στην Βουλή: Ολοκληρώνετε ένα έγκλημα σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων που στέλνουν το μήνυμα «Μολών Λαβέ»

 

ην ολοκλήρωση του εγκλήματος σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, της ναυαρχίδας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας και μία από τις πέντε μεγαλύτερες στο είδος της παγκοσμίως αλλά και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση που έχει οδηγηθεί, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης βουλευτής του ΚΚΕ στην Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως η απαξίωση και το κλείσιμο της εταιρείας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά ολόκληρη τη χώρα γιατί είναι πολύτιμο κεφάλαιο για την οικονομία και τη χώρα.

Κατήγγειλε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά απαξίωσαν και υποβάθμισαν το έργο και την παραγωγή της, παρότι έχει τεράστιες δυνατότητες για να παράγει πολύτιμα μέταλλα, όπως κοβάλτιο, νικέλιο κλπ.

Με το κλείσιμο της εταιρείας και την πώλησή της σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα, η κυβέρνηση βυθίζει την ευρύτερη περιοχή στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως παρότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να παράγει 18.000 τόνους νικελίου τον χρόνο κι ενώ η τιμή του τόνου, στις αρχές Μαρτίου ανέβηκε στις 100 χιλιάδες δολάρια από 10 χιλιάδες που ήταν, η κυβέρνηση αντί να αυξήσει την παραγωγή, τη μείωσε, κλείνοντας τη μία από τις δύο υψικαμίνους που έχουν απομείνει σε λειτουργία.

Κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις των εργαζομένων για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας που έχουν λάβει με ομόφωνη απόφασή τους όλα τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που διεκδικούν τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας.

Επικαλούμενος το απαρχαιωμένο σύστημα λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τις οικονομικές ζημιές που παρουσιάζει η εταιρεία, αποτελέσματα της πολιτικής που έχουν συνειδητά εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις, ο υπ. Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει την εγκληματική απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

Σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες του, για τους εργαζόμενους, στην απάντησή του ο Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε πως το θέμα το συντονίζει το υπ. Εργασίας. Στη λογική του “παραλάβαμε καμένη γη από τους προηγούμενους”, ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε την εταιρεία σε άσχημη οικονομική κατάσταση με πολλά χρέη προς τη ΔΕΗ και άλλους, για να λάβει την απάντηση από τον Θανάση Παφίλη, πως τα χρέη προς τη ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων που την χρεώνουν με διπλάσια τιμή από ό,τι άλλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις και μάλιστα την ώρα που η ΔΕΗ είναι μέτοχος της ΛΑΡΚΟ και κάθε χρόνο εισπράττει  το 10% των κερδών της.

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε προς την κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, όπως κάνουν εδώ και χρόνια, έχοντας δώσει μέχρι και τη ζωή τους, με 80 νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σακατεμένους για να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση προς το δημόσιο συμφέρον.

«Μολών λαβέ» αναφέρει η τελευταία ομόφωνη ανακοίνωση των όλων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους, όπως άλλωστε κάνει σταθερά και αταλάντευτα από το 1977 με τη μεγάλη απεργία μέχρι σήμερα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τη θανατηφόρα έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους, μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην Ιτέα Γρεβενών.

Είναι αυτονόητη η απαίτηση για την άμεση διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης και των πιθανών ελλείψεων στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας, όπως και για την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Παράλληλα, επείγει να υπάρξει άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο για επιπτώσεις στην περιοχή από την έκρηξη, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ολόπλευρη στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Να επανεξεταστεί, επίσης, το πλαίσιο για την ασφαλή λειτουργία ομοειδών επιχειρήσεων.

Αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, επεσήμανε τα παραπάνω και εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σήμερα σε  διάβημα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό τρομοκράτησης 14χρονης από ΝΑΤΟϊκούς στα Χανιά, αλλά και την αντιμετώπισή τους από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγελθεί, το βράδυ της Κυριακής μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια, με τους ΝΑΤΟϊκούς να ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο. Τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα και αφέθηκαν ελεύθερα το επόμενο πρωί. Για το γεγονός πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους της πόλης και τους γονείς της μαθήτριας.

Ο Θανάσης Παφίλης εξέφρασε στους υπουργούς την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ, τόσο για το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό, που προστίθεται σε σειρά επεισοδίων τραμπούκικης συμπεριφοράς ΝΑΤΟϊκών στην περιοχή, όσο και για τη στάση των αρχών και την ευνοϊκή αντιμετώπιση των δραστών.

ΑΘΗΝΑ 21/3/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για ενημέρωση: Θετικός στον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο τακτικού και προληπτικού ελέγχου, διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό. Είναι εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις και παραμένει σπίτι του με ήπια συμπτώματα.

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.