Αναβαθμισμένη παραδίδεται στους πολίτες του Αγίου Νικολάου η” Κουνδούρειος” βιβλιοθήκη


0
(0)

Μια μέρα γιορτής για τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου, ήταν η σημερινή (14/12), αφού μετά από τρία χρόνια ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους πολίτες του Αγίου Νικολάου η ανακαινισμένη αισθητικά, λειτουργικά και ηλεκτρονικά “Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη”.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε τόσο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός όσο και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής ανασυγκρότησης και πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ Χάρης Αλεξάκης εξήραν το έργο  του μόνιμου και εποχικού προσωπικού στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και ευχαρίστησαν τα Δ.Σ καθώς  τους διατελέσαντες προέδρους του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. κ Λ. Ραφαϊλάκη, κ. Ε. Γιατζάκη για τις πρωτοβουλίες και την ενεργό τους δράση, μέχρι τη περαίωση της συγκεκριμένης δράσης.

Οι ενέργειες που μέχρι σήμερα αναλήφθησαν περιλαμβάνουν την : Αναβάθμιση του χώρου της βιβλιοθήκης, με αγορά νέων, κατάλληλων βιβλιοστασίων, διαμόρφωση χώρων ανάγνωσης, φωτισμός, κλπ. –Απόκτηση σύγχρονου, ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, διαχείρισης και προβολής του υλικού της Βιβλιοθήκης –Εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας βασισμένου στην πιο σύγχρονη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων (RFiD) –Επιστημονική επεξεργασία του υλικού και σήμανση αυτού με στόχο τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου, διαθέσιμου στους πολίτες μέσω internet Η Βιβλιοθήκη που παραδίδεται σήμερα στους χρήστες είναι: –Πλήρως αυτοματοποιημένη με 22.000 καταγεγραμμένους τίτλους περίπου –Όλα τα βιβλία φέρουν σήμανση RFiD, είναι ασφαλή και η βιβλιοθήκη διαθέτει ένα απλό και ταχύτατο σύστημα καταχώρησης των δανεισμών, των επιστροφών και ελέγχου του υλικού της –Όλα τα βιβλία που έχουν καταχωρηθεί μπορούν να αναζητηθούν από τους αναγνώστες τόσο του Δήμου Αγίου Νικολάου, όσο και όλης της Ελλάδος, μέσω του Δημόσιου Καταλόγου που είναι στο internet –H αναζήτηση μπορεί να γίνει εύκολα από υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο κινητό.

Όπως δήλωσε ο κ Αλεξάκης « χρησιμοποιούμε” ως εφαλτήριο την ανάπτυξη αυτού του σπουδαίου έργου πολιτισμού, και  συνεχίζουμε άμεσα, στην καταγραφή και αξιοποίηση της “Ηλιάκειου βιβλιοθήκης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε η βιβλιοθήκη να είναι προσβάσιμη από όλους, σύμφωνα με τα πρότυπα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Για εγγραφές και αναζήτηση καταλόγου, ακολουθείτε το σύνδεσμο: http://koundourios.elidoc.gr.

Εξ άλλου όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  ” μετά την ανάληψη ενεργειών και δράσεων, εν προκειμένου μέσω της ψηφιακής κατηγοριοποίησης του καταλόγου των βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δίδεται στο εξής η δυνατότητα στους αναγνώστες, ν΄ αναζητήσουν στο εξής, πληροφορίες μέσα από σπάνια βιβλία.

Εξ άλλου όπως ο ίδιος διευκρίνισε, στόχος της δημοτικής αρχής, αποτελεί η ψηφιοποίηση του συνόλου των βιβλίων, αλλά και η διασφάλιση χώρου για την στέγαση επιπλέον δράσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης , ώστε να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί, στα χρόνια που ακολουθούν.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.