«Αναβάθμιση και όχι απαξίωση των λαϊκών αγορών».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Με αφορμή την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση για την αποσάθρωση των λαϊκών αγορών, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε τη παρακάτω δήλωση:«Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση, με παραγωγούς, μικροπωλητές και τις ενώσεις τους, προωθεί  νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, το οποίο αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, επιδιώκει την αλλαγή του χαρακτήρα των λαϊκών.

Το Κίνημα Αλλαγής με πάρα πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με τελευταία την -πριν από δύο μήνες- ερώτηση (Α.Π395,5-2-2021)  στη Βουλή προειδοποιούσε την κυβέρνηση πως τα υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών αγορών δεν λύνονται με νομοθετικές παρεμβάσεις σκοπιμότητας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει το κρυφτούλι και να προβεί άμεσα, όπως ορίζει ο νόμος της καλής νομοθέτησης που η ίδια ψήφισε, στην αναγκαία διαβούλευση, με πνεύμα συνεργασίας,  προκειμένου να αναβαθμιστεί ο θεσμός των λαϊκών αγορών για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των παραγωγών και των επαγγελματιών, αντί της απαξίωσης και της υπονόμευσης του.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει αταλάντευτο στη θέση του για αναβάθμιση των λαϊκών αγορών που φέρνουν πιο κοντά την παραγωγή και τα βασικά αγαθά με τους καταναλωτές και απαιτεί να ξεκινήσει τώρα ουσιαστικός διάλογος».

«Εξετάσεις στην Κρήτη για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητά οργάνωση εξετάσεων στην Κρήτη για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

Για την θωράκιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ιδιωτικής ασφάλισης προβλέπεται ότι για την άσκησή τους προαπαιτείται πλέον πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων των εμπλεκόμενων παρόχων, διαμεσολαβητών, πρακτόρων και εργαζομένων.

Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων αποτελεί το «διαβατήριο» για χιλιάδες υποψήφιους κάθε χρόνο,  προκειμένου να μπορούν να απασχοληθούν με το συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο είτε ως επαγγελματίες είτε ως υπάλληλοι.

Ειδικά φέτος με τα πρόσθετα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να αποφασίσει με βάση και τους γενικότερους κανόνες προστασίας που ως βασικούς  στόχους  έχουν την μείωση των μετακινήσεων και των συναναστροφών.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης διενεργούνται κάθε χρόνο σε εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μονάχα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επικινδυνότητα της ατομικής υγείας όσο και τη διασπορά του κορωνοϊoύ.

Επειδή ειδικά αυτή την περίοδο  με τα μέτρα προστασίας και τους περιορισμούς που πήρε και συστήνει η πολιτεία, αντενδείκνυται η μετακίνηση των υποψηφίων στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή στις εξετάσεις.

Επειδή η οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται στο σύνολο του το υποψήφιο εργατικό δυναμικό, αποτελεί τροχοπέδη για την όποια μετακίνηση και ειδικότερα όταν προέρχεται  από το νησί της Κρήτης, αποτρέποντας ουσιαστικά με τον άνισο αυτό τρόπο τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις πιστοποίησης.

Επειδή κάθε χρόνο εκατοντάδες υποψηφίων σε ετήσια βάση από την Κρήτη  συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποίησης των συγκεκριμένων επαγγελματικών γνώσεων.

 

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

 

Προτίθεστε να οργανώσετε τις εξετάσεις για τους υποψήφιους από την Κρήτη για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων, με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν σε εξεταστικά κέντρα στο νησί;

Για ποιο λόγο αθετήσατε τη δέσμευση σας και δεν παραχωρήσατε το υπερσύγχρονο σκάφος για τις ανάγκες του Λ.Σ Ηρακλείου;

Ερώτηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσε  ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

«Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η διαταγή που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες, με την οποία αποφασίστηκε ότι το υπερσύγχρονο σκάφος που προμηθεύτηκε η χώρα μας από την Ιταλία, δεν θα δοθεί για τις ανάγκες του Λ.Σ Ηρακλείου.

Η αθέτηση της Κυβερνητικής υπόσχεσης για αντικατάσταση του σκάφους 020 του Λιμεναρχείου Ηρακλείου με ένα νέο υπερσύγχρονο σκάφος τύπου Α1, παρά τις εξαγγελίες και τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και τοπικών Βουλευτών δημιουργεί προβληματισμό και εύλογα ερωτηματικά, αφού μια ειλημμένη απόφαση άλλαξε τελευταία στιγμή.

Οι λιμενικές αρχές του Νομού Ηρακλείου καταβάλλουν καθημερινά φιλότιμες προσπάθειες για να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους, με δεδομένο μάλιστα τον φόρτο εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ενώ από πέρυσι είχαν κάνει γνωστό ότι χρειάζονται νέο σκάφος, αφού το υπάρχον είναι παλιό και έχει σοβαρά προβλήματα.

Επειδή οι ανάγκες στο Ηράκλειο είναι πολλές και οι υποσχέσεις, ιδιαίτερα όταν δίνονται βάσει των αναγκών, πρέπει να τηρούνται.

 

Ερωτάσθε κε  Υπουργέ:

 

1.Για ποιο λόγο αθετήσατε τη δέσμευση σας και δεν παραχωρήσατε το υπερσύγχρονο σκάφος στο Ηράκλειο;

2.Προτίθεστε να υλοποιήσετε την αρχική σας δέσμευση έστω και τώρα και να καλύψετε τις ανάγκες άλλων περιοχών με άλλα σκάφη; Ποιος γενικότερος Κυβερνητικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα λιμεναρχεία της Κρήτης και τι σκοπεύετε να πράξετε για την ενίσχυσή τους με έμψυχο δυναμικό αλλά και εξοπλισμό, ώστε να υποστηρίξετε τη λειτουργία τους;».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.