Ανέλπιστο δώρο για την Κατερίνα που έμεινε στο δρόμο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Κρητικιά συγκινήθηκε από την ιστορία της άστεγης και προσφέρει δουλειά και στέγηΜια αναπάντεχη εξέλιξη προέκυψε από την προβολή της ιστορίας της 42χρονης άστεγης που έχει κάνει σπίτι της τα Νεώρια Ηρακλείου. Οι εικόνες που πονούν, η δραματική της ιστορία και οι κακουχίες που βιώνει στην καθημερινότητά της δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Θέλουν να βοηθήσουν την άστεγη

Μάλιστα μια Κρητικιά που επικοινώνησε με το neakriti.gr και διάβασε την ιστορία της Κατερίνας –όπως θέλησε να την αποκαλούμε ενώ δεν είναι το πραγματικό της όνομα- θέλησε να τη βοηθήσει. Όπως σημείωσε: «συγκινήθηκα διαβάζοντας για την άστεγη και στενοχωρήθηκα πολύ που ζει στο δρόμο. Σκέφτηκα λοιπόν αν μπορώ να της προσφέρω δουλειά. Η μητέρα μου χρειάζεται βοήθεια. Θα μπορούσε να τη φροντίζει, να μένει μαζί της και φυσικά να πληρώνεται το μισθό της».

Το ανέλπιστο δώρο για την άστεγη έρχεται μάλιστα από μια οικογένεια που μένει εκτός Ηρακλείου και φυσικά δεν την γνωρίζει καν προσωπικά…θέλει μόνο να αλλάξει τη ζωή της με μία μόνο κίνηση.

Η ιστορία της 42χρονης που πληγώνει

Συναντήσαμε την Κατερίνα στα Νεώρια όπου έχει στηθεί η σκηνή που αποτελεί όλο της το βιός…Με κρύο ή με ζέστη, υγιής ή άρρωστη, μόνη ή με παρέα άλλους άστεγους, ζει εκεί καθώς δεν έχει που αλλού να πάει.

Κατάγεται από άλλη πόλη της χώρας αλλά όταν η τράπεζα της πήρε το σπίτι, βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο. Φτάνοντας πλέον στο Ηράκλειο προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή της δουλεύοντας σε θερμοκήπια ή φροντίζοντας ηλικιωμένους, αλλά τελικά όταν δεν ξαναβρήκε δουλειά, έχασε και την τελευταία της στέγη.

Ενδεικτικό της τραγικής ιστορίας είναι ότι σύμφωνα με την Κατερίνα, ο γιος δεν γνωρίζει ότι ζει στους δρόμους.

Το βλέμμα της 42χρονης μελαγχολικό, αλλά δεν έχει χάσει την ελπίδα της. Ίσως γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται ακόμα κι όταν οι άλλοι θα είχαν σταματήσει, ακόμη κι αν ζει την πιο σκληρή πραγματικότητα…Ίσως γιατί όσο υπάρχει ανθρωπιά, υπάρχει κι ελπίδα. Και φαίνεται ότι οι Κρητικοί είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τη ζωή της.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.