Ανάρτηση Κτηματολογικού Πίνακα για το φράγμα Αμιρών-Αγ. Βασιλείου στο Δήμο Βιάννου

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Στον Δήμο Βιάννου στο πλαίσιο σύσκεψης, με την συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης  Παύλου Μπαριτάκη  και του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη έγινε η ανάρτηση του κτηματολογικού πίνακα που αφορά τις απαλλοτριώσεις του έργου για την κατασκευή του φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο  Προϊστάμενος Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της        Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων  Γιώργος Κανδεράκης, η  Αγρονόμος τοπογράφος Μηχανικός του Τμήματος Σγουρώ Μαργέτα, ενώ από τον Δήμο Βιάννου οι Αντιδήμαρχοι  Χαρίλαος Τριγωνάκης και Νικόλαος Θεοδοσάκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Αποστολάκης .

Έγινε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των απαλλοτριώσεων και την υπαγωγή τους στις διατάξεις του άρθρου 7α και σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε ο κος Κανδεράκης ο κτηματολογικός πίνακας έχει καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα για τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες στην ζώνη απαλλοτρίωσης και θα παραμείνει αναρτημένος στο Δημαρχείο για ένα μήνα. Στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται  για ορισμό τιμής  μονάδας ενώ το σύνολο των απαλλοτριώσεων ανέρχεται σε 2.500.000,00 ευρώ τα οποία θα καταβάλει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ουσιαστική συμβολή του τόσο στην επικαιροποίηση της μελέτης όσο και στην εξασφάλιση της πίστωσης για τις απαλλοτριώσεις, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο του πρωτογενή τομέα  που θα καλύπτει κυρίως τις αρδευτικές ανάγκες των καλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή φράγματος νότια των οικισμών Αμιρών και Αγ. Βασιλείου, επί του χειμάρρου της Άρβης, ωφέλιμου όγκου 740.000m3, για την άρδευση 1.600 στρ. και ύδρευση 3000 κατοίκων. Η λεκάνη απορροής είναι περί τα 21,65 km2, σύμφωνα με την εγκεκριμένη Οριστική Μελέτη και η λεκάνη κατάκλυσης ανέρχεται σε 86 στρ στην Ανώτατη Στάθμη Λειτουργίας (ΑΣΛ). Το ύψος του φράγματος φτάνει τα 48m, από την εκτιμώμενη στάθμη θεμελίωσης του πυρήνα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.