Ανάγκη επανίδρυσης της αγροφυλακής για τη στήριξη της υπαίθρου


0
(0)

Πάταξη κλοπών, πρόληψη φθοράς αγροτικού εξοπλισμού, καταστολή αγροτικών αδικημάτων, φύλαξη αγροτικών κτημάτων, εφαρμογή κτηνοτροφικών ζωνών είναι μόνο λίγες από τις αρμοδιότητες που είχε η αγροφυλακή στην πάλαι ποτέ λειτουργία της. Με το νόμο όμως 3938 του 2011 καταργήθηκε και ενσωματώθηκε στη δασική υπηρεσία με λιγοστές αρμοδιότητες και ελάχιστο προσωπικό να τη στελεχώνουν έως και σήμερα (τη δασική).

Αυτό είναι ένα μέρος της τοποθέτησης που έκανε σήμερα στο Ρ.Λ. ο τέως προϊστάμενος της αγροφυλακής της τότε επαρχίας Ιεράπετρας κ. Κωστής Νοτάκης. «Η ύπαιθρος σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη αφού οι αρμοδιότητες της αγροφυλακής δε μεταφέρθηκαν με τον τρόπο που θα έπρεπε σε άλλη αρμόδια υπηρεσία. Η ελληνική ύπαιθρος σήμερα δεν έχει φύλαξη, ασφάλεια, επιτήρηση, προστασία αγροτικής έκτασης, είναι τα πάντα στη διάθεση των διαρρηκτών και των πονηρών. Θα ήταν αναγκαίο καλό σήμερα για τον τόπο μας, για την Ελλάδα, να επανιδρυθεί η αγροφυλακή με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Δυστυχώς έχουμε και θα έχουμε θλιβερά αποτελέσματα λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου», σημειώνει ο κ. Νοτάκης που θήτευσε για δεκαετίες με τον επαγγελματικό του ρόλο σε αυτήν την υπηρεσία, χωρίς να κοιτάξει ποτέ το ρολόι για να τελειώσει το μεροκάματο και να επιστρέψει σπίτι.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Σητείας και περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιώργος Τσιφετάκης συναινεί και αναφέρει ότι και ο ίδιος με το διπλό θεσμικό ρόλο που διαθέτει, θα προωθήσει το αίτημα της ανάγκης επανίδρυσης της αγροφυλακής με κάθε πλήθος αρμοδιοτήτων που είχαν εξασφαλιστεί στο παρελθόν για να πάψει η εγκληματικότητα καθώς την τελευταία δεκαετία είναι σε έξαρση με καταγεγραμμένα εκατοντάδες γεγονότα που δυστυχώς σε αυτά οι υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να φτάσουν στο τελικό σημείο αναζήτησης των αιτιών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *