«Ανάγκη άμεσης κήρυξης ως γενικώς υποχρεωτικής της τοπικής ΣΣΕ του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (ACCTA) και του Σωματείου των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης».


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2021 by energinews (admin)

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε χθες 30-6-2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία ζητά την άμεση επίσπευση των διαδικασιών για την επέκταση της από 25-5-2021 Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης σε όλους τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Κρήτη.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου, αφού αναγνωρίζει ως θετικό γεγονός την υπογραφή της Τοπικής ΣΣΕ μεταξύ του  Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» και του «Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (ACCTA)», τονίζει ότι ήδη από 29-6-2021 το Σωματείο των Οδηγών -ως ορίζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο- έχει αποστείλει αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το οποίο ζητεί την κήρυξη της από 25-5-2021 τοπικής ΣΣΕ γενικώς υποχρεωτικής για όλους τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Κρήτη. Το ανωτέρω αίτημα, μάλιστα, συνοδεύεται και από τεκμηρίωση των επιπτώσεων της επέκτασης της ΣΣΕ στην ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

Ο κ. Κεγκέρογλου με την ερώτησή του αφενός επισημαίνει την θετική επίδραση που θα έχει στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού κλάδου η κήρυξη της ΣΣΕ ως γενικώς υποχρεωτικής, αφετέρου υπογραμμίζει ότι η τυχόν μη αποδοχή του αιτήματος ή η καθυστέρηση αποδοχής του θα ενισχύσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και θα περιορίσει την προστασία των εργαζομένων αλλά και των επιχειρήσεων που έχουν αποδεχθεί και υλοποιούν τους όρους της ΣΣΕ.

Ο βουλευτής καταλήγει καλώντας τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να επιταχύνει τις διαδικασίες αποδοχής του αιτήματος του Σωματείου Οδηγών και να κηρύξει άμεσα ως υποχρεωτική την ανωτέρω τοπική ΣΣΕ, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Ιουλίου και οποιαδήποτε καθυστέρηση θα επηρεάσει αρνητικά τόσο τους εργαζόμενους όσο και το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, συνεπώς και το σύνολο της εθνικής οικονομίας.

«Μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες προώθησης της Ελληνικής Σταφίδας».

Με ερώτηση  προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες προώθησης της Ελληνικής Σταφίδας.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και με παραγωγούς, παραμένουν αδιάθετες  μεγάλες ποσότητες (περίπου 250 τόνοι) σταφίδας στις αποθήκες της ΚΣΟΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών εκφράζουν την αγωνία τους τόσο για την διάθεση της σταφίδας αλλά και για την πληρωμή των παραγωγών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού η ελληνική σταφίδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, που είναι και φθηνότερο προϊόν αλλά και υποδεέστερο ποιοτικά.

Επειδή η υψηλή διατροφική αξία της ελληνικής σταφίδας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που δεν πρέπει να λείπει από μια ισορροπημένη διατροφή

Επειδή παρά την υγειονομική κρίση και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις της σε όλους τους τομείς της οικονομίας, η σταφίδα δεν εντάχθηκε στους πληττόμενους ΚΑΔ, με συνέπεια οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν  σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Προτίθεσθε και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να λάβετε  μέτρα στήριξης της Ελληνικής Σταφίδας, ώστε να στηριχθεί το εγχώριο και ποιοτικό αυτό προϊόν; Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ενταχθεί ο κλάδος στους πληττόμενους;

-Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την προώθηση της Ελληνικής σταφίδας ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος μη απορρόφησης των μεγάλων συσσωρευμένων ποσοτήτων;

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.