ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID.

Ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική.

Παρά την τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση δείχνει και πάλι απροετοίμαστη, πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό.

Το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύει τώρα την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών (πχ καρδιοχειρουργικών) για να δημιουργηθούν κλίνες για ασθενείς με τον ιό.

Αυτή η επιλογή όμως υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, στέλνει τους πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση τους.

Είναι ώρα και ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθεί επιτέλους στην προσπάθεια κατά της πανδημίας.

Ζητάμε την άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων για την νοσηλεία ασθενών με τον ιό και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για την λειτουργία τους. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει πάνω από όλα τους πολίτες ,όχι μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας.

«ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να κλείσει την κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας, την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αιτιολογία την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν πληροφορηθεί τίποτα σχετικό.

Η έλευση της κακοκαιρίας ήταν, ωστόσο, γνωστή από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και οι αρμόδιοι υπουργοί, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, μας διαβεβαίωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την «Μήδεια». Στα σχέδιά τους, όμως, δεν περιλαμβανόταν το κλείσιμο της εθνικής οδού.

Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;

Καλούμε την κυβέρνηση να ζητησει τουλάχιστον μια συγνώμη από τους πολιτεs που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους ,εξ αιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε «έτσι χωρίς πρόγραμμα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ: ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΏΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Γιώργου Καμίνη, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη Κινήματος Αλλαγής

Αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοτυπία, με τα πρώτα χιόνια ο αρμόδιος Υπουργός να αποφασίζει, χωρίς όπως φαίνεται καμία εισήγηση από τα αρμόδια όργανα, να κλείσει την κεντρική οδική αρτηρία της χώρας (Αθηνών – Λαμίας), ομολογώντας εμπράκτως την έλλειψη προετοιμασίας του Υπουργείου, παρόλο που η έλευση της κακοκαιρίας ήταν γνωστή στην Πολιτεία εδώ και μέρες.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η χώρα διαθέτει πλέον, από τον Μάρτιο του 2020, Υφυπουργείο για την Πολιτική Προστασία και νέο νόμο, από τον Φεβρουάριο του 2020, που υποτίθεται πως θα αντιμετώπιζαν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Όπως όμως αποκάλυψα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή μου προς το Υπουργείο στις 25/01, το Σχέδιο “Βορέας” για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και η εξειδίκευσή του σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο βρίσκονται ακόμη στον αέρα, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του προαναφερθέντος νόμου.

Μόλις τον Δεκέμβριο στάλθηκε από το Υπουργείο το σχετικό έγγραφο Υπόδειγμα σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας και παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας στη Βουλή, ο αρμόδιος Υφυπουργός κύριος Ν. Χαρδαλιάς απέφυγε να προσδιορίσει ποιες Περιφέρειες έχουν ολοκληρώσει τα δικά τους σχέδια για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο Περιφέρειες, στις οποίες έχουν αποκλειστεί χωριά από τα χιόνια και υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης (Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο), δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, έναν χρόνο μετά την υπερψήφιση του σχετικού νόμου, Περιφερειακοί Συντονιστές Πολιτικής Προστασίας.

Αντί της “εύκολης λύσης” του κλεισίματος της Εθνικής Οδού χωρίς προειδοποίηση, κόβοντας έτσι τη χώρα στα δύο και ταλαιπωρώντας χιλιάδες πολίτες, η Πολιτεία όφειλε να έχει μεριμνήσει ώστε τουλάχιστον οι βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτές.

Με την ελπίδα να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ευχόμαστε, στους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο καθώς και στους πολίτες, καλή δύναμη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” (ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.00 π.μ)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 09:00 π.μ. στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 15.2.2021

Κακοκαιρία «Μήδεια»: «Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» η λογική του επιτελικού κράτους

Παρότι η έλευση της κακοκαιρίας ήταν γνωστή από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κλείσει την κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας, την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αιτιολογία την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς. Ενώ λοιπόν μας διαβεβαίωναν από κανάλι σε κανάλι ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος για τη «Μήδεια», στα σχέδιά τους δεν περιλαμβανόταν το κλείσιμο της εθνικής οδού. Αποδείχθηκε δηλαδή ότι γι’ ακόμη μια φορά ουσιαστικά δεν υπήρξε σχέδιο. Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σε αντίθεση με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι η χώρα διαθέτει από το 2020 υφυπουργείο για την Πολιτική Προστασία και νέο νόμο, που υποτίθεται ότι θα αντιμετώπιζαν τα κακώς κείμενα, αλλά, όπως αποκαλύφθηκε με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη, το σχέδιο «Βορέας» για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και η εξειδίκευσή του σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο βρίσκονται ακόμη στον αέρα! Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο Περιφέρειες, στις οποίες έχουν αποκλειστεί χωριά από τα χιόνια και υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης (σ.σ.: Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο), δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη Περιφερειακοί Συντονιστές Πολιτικής Προστασίας! Αλήθεια, θα ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη από τους πολίτες για την απόφαση που λήφθηκε «έτσι, χωρίς πρόγραμμα»;

Περισσότερα ΕΔΩ

Υγεία: Να μπει τέλος στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας – Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών τώρα για περιστατικά Covid

Το Σαββατοκύριακο, όλες οι διαθέσιμες κλίνες Covid στον «Ευαγγελισμό» γέμισαν και ανάλογη είναι η κατάσταση στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική. Το πάθημα της Θεσσαλονίκης δεν έγινε μάθημα για την κυβέρνηση, η οποία παραμένει απροετοίμαστη και πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό. Ως αντίδραση, το υπουργείο Υγείας μεθοδεύει τώρα την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών, προκειμένου ν’ αδειάσουν κλίνες για τα περιστατικά Covid. Αδιαφορώντας όμως για την περαιτέρω υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, καθώς οι πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες κατευθύνονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα.

Γίνεται έτσι απαραίτητο να ενταχθεί, επιτέλους, και ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια κατά της πανδημίας. Ζητάμε την άμεση επίταξη των κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων για περιστατικά Covid και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για τη λειτουργία τους. Διότι η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει τους πολίτες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας! Περισσότερα ΕΔΩ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.