ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΑΒΑΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να γίνουν άμεσες ενέργειες για να καταβληθεί άμεσα το Κοινωνικό Μέρισμα στους δικαιούχους που δεν το έλαβαν.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 Υπάρχουν χιλιάδες δικαιούχοι που έκαναν ένσταση λόγω των προβλημάτων που σημειώθηκαν στις αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα, οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν έχουν ενημέρωση για την πορεία της ένστασης τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, μόλις 12.200 συμπολίτες μας είναι οι δικαιούχοι που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα 2019, μετά από τη διαδικασία των ενστάσεων.

Επιπλέον, υπάρχουν 27.800, από τους 40.000 που είχαν υποβάλλει ένσταση, οι οποίοι απορρίφθηκαν αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει επιστολή της ΗΔΙΚΑ, όπου θα εξηγούνται οι λόγοι απόρριψης τους.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα ένστασης μπορούσε να υποβληθεί έως 15/1/2020.

Επειδή έχει παρέλθει άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα

Επειδή, εξαιτίας της πανδημίας υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν ούτε τα ως προς το ζην.

Επειδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είχε ανακοινώσει περισσότερους δικαιούχους, ύστερα από την λήξη των ενστάσεων.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

-Ποιος ο ακριβής αριθμός των ενστάσεων που κατατέθηκαν έως τις 15-01-2020; Έχουν αξιολογηθεί συνολικά και αν ναι, πόσοι κρίθηκαν δικαιούχοι και πόσοι απορρίφθηκαν;

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καταβληθεί άμεσα το Κοινωνικό Μέρισμα 2019 στους δικαιούχους του;

-Για όσους απορρίφθηκαν, προτίθεστε να δώσετε την δυνατότητα επανεξέτασης του αιτήματος τους, προκειμένου να μην αποκλειστεί κανένας δικαιούχος για γραφειοκρατικούς λόγους;

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.