Αλ. Χαρίτσης: «Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup –Τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης από την κυβέρνηση»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ant1«Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup –Τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης από την κυβέρνηση»

«Η Ευρώπη φαίνεται να μην διδάσκεται από το παρελθόν, της, να μην μαθαίνει από τα λάθη της», διεμήνυσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ant1 ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων» τη χθεσινή απόφαση του Eurogroupυπενθυμίζοντας ότι «η  ίδια η ΕΚΤ είχε μιλήσει για «ανάγκες» άνω του 1,5 τρισ. ευρώ λόγω της πανδημίας»

«Μετά τη χρηματοπιστωτική και την προσφυγική κρίση, η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι μία βαθιά οικονομική κρίση για την Ευρώπη, η οποία ήδη έχει κοστίσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας» υπογράμμισε. «Αν αυτή τη φορά δεν υπάρξει αμοιβαιοποίηση και δίκαιη κατανομή των βαρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ευρώπη δύσκολα θα αντέξει τη βαθιά, δομική κρίση που έρχεται, και ενδεχομένως να οδηγηθεί σε διάλυση».

«Χώρες σαν την Ιταλία, την Ισπανία και βεβαίως την Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν την κρίση χωρίς γενναίες ενέσεις ρευστότητας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού «θα πλήξει κυρίως τις χώρες της περιφέρειας της ΕΕ, ενώ ο ΟΟΣΑ περιγράφει την Ελλάδα ως τη χώρα που θα δεχθεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα». 

«Χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και όχι νέα δάνεια» ξεκαθάρισε, καλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο σε αυτή την κρίση», αφού, όπως είπε, «η χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης, όπως αυτές που ακούσαμε από υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει μόνο τις ευρωπαϊκές αποφάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» των 26 δις. ευρώ που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, «για να αντιμετωπίσουμε τώρα την οικονομική κρίση» καλώντας την κυβέρνηση «να το δει χωρίς ιδεολογικά γυαλιά και να το υλοποιήσει». «Χρειάζεται να στηριχθούμε και στις δικές μας δυνάμεις» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ευτυχώς χάρη στο μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά η χώρα μας έχει αυτές τις δυνάμεις» κατέληξε.  

Π. Σκουρλέτης: Τα ψέματα του κ. Θεοδωρικάκου και η προσπάθεια οικειοποίησης μεγάλων έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος»

Τα ψέματα του κ. Θεοδωρικάκου και η προσπάθεια οικειοποίησης μεγάλων έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος»

Μετά την ανακοίνωση του νέου ονόματος για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο πλέον θα ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε χθες τον Πρωθυπουργό για τα 20 μεγαλύτερα έργα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», αναφέροντας ψευδώς ότι η χρηματοδότησή τους εξασφαλίζεται, πλέον, με το νέο πρόγραμμα.

Η μεθοδική αποδόμηση του «ΦιλόΔημου» συνεχίζεται αλλά, αυτή τη φορά, το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο: Πρόκειται για 20 έργα με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του κάθε δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει πως γίνεται να εγγράφονται έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να υπογράφονται δανειακές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΑ και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται έργα, αφού πρώτα έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση, όπως ισχυρίζεται.

Η αλήθεια είναι απλή και δεν σχετίζεται με το υποτιθέμενο κενό χρηματοδότησης: Η κυβέρνηση, εκτός από την αλλαγή του ονόματος, προχωρά και σε ακόμα μία καθοριστική αρνητική αλλαγή ως προς τη διαχείριση του προγράμματος. Αναθέτει την αξιολόγηση των αιτημάτων των ΟΤΑ σε μια Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ιδιώτες, με μια αόριστη και ασαφή ιδιότητα «εμπειρογνώμονα». Αυτή είναι η «ικανή και αναγκαία συνθήκη» για χρηματοδοτήσεις με όρους αδιαφάνειας και πελατειακής λογικής. Της ίδιας λογικής που οδήγησε στην οικονομική καταβαράθρωση και στα μνημόνια.

Αυτό είναι το «νέο» που προσφέρουν οι κυβερνώντες, πρωτίστως στην παράταξή τους. Εκμετάλλευση των θεσμικών εργαλείων του δημοσίου για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, υποκειμενισμό στις χρηματοδοτήσεις, γκεμπελικές μεθόδους. Δεν τους πτοεί ούτε η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε κι αυτό είναι ίσως ακόμη πιο ανησυχητικό για όσα έπονται. Η κυβέρνηση επιμένει σε έναν αδιέξοδο δρόμο, σε μια απαράδεκτη πρακτική.

11/4/2020

Χρ, Σπίρτζης: «Η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη με απόθεμα η ελληνική, δεν υπάρχει, όμως, σχέδιο»

Κριτική στην οικονομική πολιτική που επιλέγει να ασκήσει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στο Kontra Channel και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Σιαδήμα, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «έχουμε παρατηρήσει, δυστυχώς, ανυπαρξία σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει φέρει η πανδημία. Η στήριξη της οικονομίας και των παραγωγικών δυνάμεων έπρεπε να γίνει εμπροσθοβαρώς. Αντ΄ αυτού βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα και τη λογική του “βλέποντας και κάνοντας”».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup, σημείωσε πως: «Η Ελλάδα δεν τήρησε σκληρή στάση στο Eurogroup μαζί με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα και επικράτησαν για μια ακόμη φορά λογικές χωρών όπως της Γερμανίας. Είναι μείζον θέμα να επικρατούν πολιτικές οι οποίες μας έβαλαν στα μνημόνια το 2010 και οι οποίες θα μας ξαναβάλουν στα μνημόνια αν συνεχιστεί η ίδια κατεύθυνση».

«Η έλλειψη σχεδιασμού αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα τέσσερις παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο στήριξης καθώς υπήρχαν αντιδράσεις και αναδεικνύονταν προβλήματα. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τις απολύσεις και την αναστολή των εργασιακών σχέσεων. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη στην Ευρώπη που έχει ένα μεγάλο απόθεμα, αυτό των 37 δισ. ευρώ όπως και οι ίδιοι παραδέχθηκαν και μπορεί να αξιοποιήσει από τώρα το απόθεμα αυτό αλλά αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη σχεδίου» τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στη λογική του να μη στηρίξει την προσπάθεια όχι μόνο για την υγειονομική κρίση αλλά και για τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική κρίση και αυτό το έχουμε αποδείξει. Εμείς δεν είμαστε ΝΔ που στις κρίσιμες εθνικές στιγμές κοιτούσε το μικροκομματικό της συμφέρον» σχολίασε ο πρώην υπουργός Υποδομών που κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών είπε: «Το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να ασχοληθούμε με σενάρια κύκλων της κυβέρνησης που διαρρέουν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη. Και δεν μας φοβίζουν αυτά τα σενάρια».

«Τα κανάλια έχουν δείξει 70 φορές πως κουρεύτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ούτε μία φορά τις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Αν αυτά γίνονταν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χαλάσει ο κόσμος» τόνισε με έμφαση ο Χρήστος Σπίρτζης που σχολίασε, επίσης, πως: «8 μήνες είχε κολλήσει το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, το είχαν ακυρώσει και τώρα του άλλαξαν απλώς όνομα, το ονόμασαν “Αντώνης Τρίτσης” για να επαναλάβουν ένα πρόγραμμα που προϋπήρχε».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον αγωνιστή της Αριστεράς, Περικλή Κοροβέση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Άνθρωπος της δράσης και του πνεύματος, ο Π. Κοροβέσης εντάχθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στις γραμμές της Αριστεράς. Κατά τη διάρκεια της επτάχρονης χούντας των συνταγματαρχών, ο Π. Κοροβέσης υπέστη σειρά διώξεων, φυλακίσεων και βασανισμών, τους οποίους περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο στο βιβλίο του Ανθρωποφύλακες. Ένα βιβλίο που αποτελεί παρακαταθήκη για τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και ολοκληρωτισμού, το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και ανέβηκε και στο θέατρο.

Στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, ήταν πάντοτε παρών στις διεργασίες της Αριστεράς. Το 1998 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την παράταξη του Λέοντα Αυδή, ενώ το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τους Ανθρωποφύλακες, δημοσίευσε πολλά ακόμα βιβλία ενώ εργάστηκε επί σειρά ετών ως αρθρογράφος στις εφημερίδες ΕλευθεροτυπίαΕποχή και στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία έγραφε μέχρι το τέλος της ζωής του, πάντα με τον δικό του ξεχωριστό και άμεσο τρόπο.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες αγωνιούν για το τι τους ξημερώνει με απολύσεις, μειώσεις μισθών ως και 50%, λουκέτα και για το πώς θα ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις που παραμένουν οι ίδιες στο τέλος του μήνα, όπως δόσεις δανείων, ενοίκια, λογαριασμοί, ο κ. Γεωργιάδης με εξοργιστικό θράσος τους κοροϊδεύει, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, σε πανελλαδική μετάδοση.

Γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και προκαλεί τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς εισόδημα.

Και αναρωτιέται προκλητικά τι θα την κάνουν την άμεση ενίσχυση και τόνωση της ρευστότητας που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως λέει δεν μπορούν να κάνουν ταξίδια, ούτε να πάνε σε εστιατόρια.

Καταλήγει δε στο χυδαίο συμπέρασμα ότι οι πολίτες που μένουν σπίτι “θα γίνουν 300 κιλά”….

Κε Μητσοτάκη θαυμάστε τον άνθρωπο που έχετε χρίσει αρμόδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πρωτοφανή κρίση.

Όσο βέβαια τον διατηρείτε στη θέση του, είναι αυτονόητο ότι συμφωνείτε απόλυτα μαζί του.

βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό BEST:

Έφη Αχτσιόγλου: “Να παραταθεί τώρα η προστασία της πρώτης κατοικίας”

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στον τ/σ “MEGA

“Να παραταθεί τώρα η προστασία της πρώτης κατοικίας”

«Καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει τώρα την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “MEGA”, σημειώνοντας ότι «το έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό, όχι μόνο τις τελευταίες μέρες με την τροπολογία που καταθέσαμε. Δεν είναι δυνατόν, όταν όλοι οι πολίτες καλούνται να μείνουν στο σπίτι, να υπάρχει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα συμβεί με τα σημερινά νομικά δεδομένα στις 30 Απριλίου».

Για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αναλάβει κάποια πρωτοβουλία επισήμανε: «Δεν ξέρω αν είναι από αδράνεια, η οποία όμως δεν συγχωρείται, ή αν είναι από πολιτική πεποίθηση, γιατί τον υπουργό Ανάπτυξης τον ακούγαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα να λέει ότι η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι μέτρο για το καλό της οικονομίας».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι εκτός της αναγκαίας παράτασης η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάκριση των στρατηγικών κακοπληρωτών και των πολιτών οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν σε αδυναμία πληρωμών». Από την πλευρά μας, σημείωσε, «είχαμε συμφωνήσει στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ότι θα υπάρξει, με το που λήξει η έκταση του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη, ένα συνολικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας, αυτό το είχαμε επεξεργαστεί σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Για την απόφαση του Eurogroup τόνισε ότι «δεν ήταν απλώς απογοητευτική, αλλά θα δημιουργήσει τριγμούς στη συνοχή της Ε.Ε. και είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε μια νέα κρίση χρέους για την Ευρωζώνη». Με επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας «αποφασίστηκε να μην υπάρχει αμοιβαιοποίηση του χρέους, να μην υπάρχει το ευρωομόλογο, καθώς και η όποια πιστωτική γραμμή από τον ESM να έρθει με αιρεσιμότητες, δηλαδή με προγράμματα λιτότητας, με νέα μνημόνια», αυτές οι αποφάσεις «είναι τραγικές, δείχνουν ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα η ηγεσία της Ε.Ε. από τα λάθη του παρελθόντος και βάζουν το σύνολο της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης σε νέες περιπέτειες, προκαλώντας τριγμούς στην ίδια τη συνοχή της», επισήμανε.

Για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «οι ελληνικές τράπεζες θα λάβουν ρευστότητα από την ΕΚΤ ύψους 12 δισ. ευρώ και πρέπει να τη μεταβιβάσουν στην πραγματική οικονομία μέσω εξαιρετικά χαμηλότοκου ή και άτοκου δανεισμού. Αυτό για να συμβεί δεν μπορεί να αφεθεί στην καλή τους προαίρεση, να κάνουν τις επιλεκτικές τους πολιτικές, εδώ χρειάζεται ισχυρή κρατική παρέμβαση». Πέραν αυτού, πρόσθεσε, «υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό. Γι’ αυτές προτείνουμε ένα πακέτο άμεσης, μη επιστρεπτέας, ενίσχυσης από το κράτος, ύψους 3 δισ. ευρώ, ώστε να έχουν στοιχειωδώς ένα κεφάλαιο κίνησης όταν τελειώσει η καραντίνα και θα πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία, για να μην μπούμε σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης».

ΔΗΛΩΣΗ τ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

Ανυπάκουος έζησε, ανυπάκουος έφυγε. Ο Περικλής Κοροβέσης έδειξε «ανυπακοή» απέναντι στην ανάγκη της συλλογικής μας επιθυμίας να μην βλέπουμε το κενό να μεγαλώνει. Επέλεξε να το διευρύνει. Λίγες ημέρες μετά τον αποχαιρετισμό στον Μανώλη Γλέζο μας αναγκάζει να πονέσουμε ξανά. Αλλά εμείς δεν θα μείνουμε μόνο σ’ αυτό. Θα θυμηθούμε όλες τις αναμνήσεις που έχουμε γιατί δημιουργούν όνειρα. Όνειρα αγώνα, αντίστασης και εντέλει ζωής.

Όπως ο ίδιος είχε πει, έζησε πολλές ζωές σε μία. Έζησε ως βασανισμένος, ως φυλακισμένος, ως ηθοποιός, ως συγγραφέας, ως δημοσιογράφος, ως πολιτικός. Ως ανώτερος άνθρωπος απέναντι σε κάθε είδους “ανθρωποφύλακες”. Αλλά πάνω από όλα, αναγνωρισμένος αγωνιστής Αριστερός της θεωρίας και της πράξης, έζησε ως άνθρωπος της κοινής λογικής. Αυτής που θέλει και αγωνίζεται για μία κοινωνία ισότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

Ο Περικλής Κοροβέσης δεν δέχτηκε να φάει μισό το μήλο της ζωής του. Την ήθελε και τη ζωγράφισε ολόκληρη. Και έτσι θα τον θυμόμαστε. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

11/4/2020

Ν.Παππάς: «Οι δανειολήπτες δεν είναι μπαταχτσήδες. Παράταση στην προστασία της α’ κατοικίας τώρα»

Δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την άρση προστασίας της α’ κατοικίας

«Οι δανειολήπτες δεν είναι μπαταχτσήδες. Παράταση στην προστασία της α’ κατοικίας τώρα»

Με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την επικείμενη άρση προστασίας της α’ κατοικίας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, o τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση των ΠΝΠ και των “μονομερών ενεργειών” εις βάρος των εργαζομένων:

· Αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας, τη στιγμή που ψήφιζε τη μείωση των μισθών κατά 50%.

· Βάζει την απασχόληση σε αναστολή και την οικονομία σε καταστολή, ενώ αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι “μένουν σπίτι” μέχρι να το χάσουν.

· Προχωρά προς την 1η Μαΐου της έναρξης πλειστηριασμών και εξώσεων χωρίς να έχει καταθέσει νέο πτωχευτικό πλαίσιο.

Οι δανειολήπτες δεν είναι μπαταχτσήδες.

Τα επιδόματα των 800 ευρώ και τα voucher των 600 ευρώ δεν “πληρώνουν” δόσεις δανείων.

Η προστασία της α’ κατοικίας δεν είναι ζημιογόνα για την οικονομία, παρά την άποψη Γεωργιάδη.

Είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και πρέπει να διατηρηθεί μέσα από ένα ευρύτερο πτωχευτικό δίκαιο που θα προστατεύει τους δανειολήπτες».

Σημεία συνέντευξης Χρ, Σπίρτζη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1;

«Μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας το “μαξιλάρι” ασφαλείας, να εγκαταλείψει τους δογματισμούς του παρελθόντος η ΝΔ»

Σημεία συνέντευξης  του τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”.

Κριτική στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα που δεν έχει καμία άλλη χώρα και το πλεονέκτημα αυτό είναι τα 37 δισ. “μαξιλάρι” ασφαλείας που έχουμε στη διάθεσή μας. Επομένως, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση στην αρχή της, να μην αφήσουμε τις επιχειρήσεις να πληγούν, τις θέσεις εργασίας να απομειωθούν, να μην αφήσουμε τον κύκλο ύφεσης να επαναληφθεί» τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέθεσε πως: «αυτά τα χρήματα είναι του ελληνικού λαού, δεν πρέπει να προορίζονται μόνο για λίγους και ισχυρούς, δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να κατρακυλήσει».

«Δεν έχουμε την παραγωγική δομή που οφείλαμε ως χώρα να έχουμε ενώ θα έχουμε μεγάλη μείωση του ΑΕΠ και λόγω του τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων που πλήττονται. Επομένως, πρέπει τώρα να στηρίξουμε την κοινωνία, τις θέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να περάσει ένα κρίσιμο διάστημα χωρίς να ανοίξει ο κύκλος ύφεσης που άνοιξε και στο παρελθόν» εξήγησε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων που δεν αφήνουν τη χώρα μας να μπει πάλι σε ύφεση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, πιστεύω ότι η κρίση που θα ακολουθήσει θα είναι χειρότερη από την κρίση που ζήσαμε το 2010 και κάναμε μια δεκαετία με θυσίες του ελληνικού λαού για να βγούμε από τα μνημόνια» είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών που συμπλήρωσε: «η ΝΔ λέει ότι η επόμενη ημέρα μετά την πανδημία θα είναι μια διαφορετική ημέρα σε σχέση με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά στο δια ταύτα συνεχίζει να έχει την ίδια θεώρηση μαζί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τις πολιτικές που μας έφεραν σε κρίση και στο παρελθόν. Και επειδή ο ελληνικός λαός πέρασε για δέκα χρόνια μια πολύ σκληρή λιτότητα μέσα από τα μνημόνια δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να εγκαταλείψει τους δογματισμούς».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup, o Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε πως: «όταν έχουμε κυβερνήσεις που υπαναχωρούν από την αρχική τους θέση και δεν υποστηρίζουν σκληρά τη γραμμή που ξεκίνησε η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, προφανώς η Γερμανία και οι χώρες του βορρά θα υπερισχύσουν» ενώ σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι: «η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, μικρή, δεν είναι του κλώτσου και του μπάτσου όπως ήταν το 2015, όταν δεν την άκουγε κανείς. Και δεν είναι και μόνη της. Έχουν παρθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες που είναι ενεργές ακόμη, όπως αυτή των χωρών της νότιας Ευρώπης».

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.