Αλλεπάλληλα «χτυπήματα» δέχεται η αγορά της Ιεράπετρας


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουνίου 2019 by energinews (admin)

Εκλογές, πτώση τουρισμού και χαμηλές τιμές παραγωγού οδήγησαν στις απώλειες

Η τοπική αγορά της Ιεράπετρας συνεχίζει να δείχνει απορρυθμισμένη και στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, έχοντας καταγράψει μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα αλλά και σε όλο το μήνα Μάη.

Το αγροτικό καταναλωτικό κοινό της Ιεράπετρας που δραστηριοποιείται στην πλειονότητα του στην παραγωγή πρώιμων κηπευτικών, δεν βρήκε την οικονομική δύναμη, λόγω της πτώσης των τιμών παραγωγού από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και σήμερα, να προβεί σε αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης και να εκμεταλλευτεί την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων και των προσφορών, γιατί είχε σε πρώτη προτεραιότητα την κάλυψη των παγίων εξόδων του νοικοκυριού του, αλλά και της αγοράς των ειδών πρώτης ανάγκης.

Έπειτα ήρθαν οι εκλογές και η πτώση του τουρισμού το Μάη, για να συμπληρωθούν όλες οι αρνητικές συγκυρίες που συνεχίζουν να κρατούν σε απορρύθμιση της τοπική αγορά, που δεν φαίνεται να ισορροπεί τόσο εύκολα καθώς ακολουθούν οι καινούργιες υποχρεώσεις που έρχονται σύντομα, προς το Ελληνικό κράτος.

«Η πτώση που καταγράφει η αγορά της Ιεράπετρας από το Πάσχα μέχρι και σήμερα , φτάνει σε γενικές γραμμές στο 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τώρα οι έμποροι της Ιεράπετρας έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην περίοδο μετά τις 20 Ιουνίου , όπου όλα δείχνουν ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής μας θα έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες», μας είπε ο νεαρός πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας Βαγγέλης Μπινιχάκης, που πρόσφατα εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ιεράπετρα «Νέα Πορεία» του κ Θεοδόση Καλαντζάκη.

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου και “Λευκή Νύχτα”

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας, πέτυχε να πάρει την σχετική  έγκριση και τη χρηματοδότηση του 1,5 εκατ. ευρώ,  για τη δημιουργία του ανοικτού κέντρου Εμπορίου(Open Mall) της Ιεράπετρας και συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά να σχεδιάζει τις εκδηλώσεις για τη  «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσουν μια ολόκληρη εβδομάδα , με αποκορύφωμα τη βραδιά όπου οι  εμπορικές επιχειρήσεις θα μείνουν ανοικτές και θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές μέχρι και τα μεσάνυκτα.

«Στη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων που και φέτος θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα,  θα φιλοξενήσουμε γύρω στα 20-30 παιδιά  από την Κιβωτό του κόσμου που θα μας έρθουν  από το παράρτημα  της Πωγώνιανης Ιωαννίνων.

Τη βραδιά της Λευκής Νύχτας, θα έχουμε μουσικά συγκροτήματα στο εμπορικό κέντρο, άφθονα κεράσματα από τα  μέλη του Συλλόγου μας  και πολλές  εκπλήξεις, για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των παιδιών», μας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Διάφορες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις προετοιμάζει και ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, τα μέλη του οποίου παραπονούνται επίσης για τη μεγάλη πτώση του τζίρου τους απο το Πάσχα μέχρι και σήμερα.

«Η αγορά της Ιεράπετρας, μετά τις εορτές του Πάσχα δε βρίσκεται στα καλύτερα της. Παρουσιάζει  ανησυχητικά σημάδια απορρύθμισης , ειδικά κατά την τελευταία περίοδο των αλλεπάλληλων  εκλογικών αναμετρήσεων. Το καταναλωτικό κοινό  δεν έχει καλή ψυχολογία και  αναβάλει συνεχώς τις αγορές του, ελπίζοντας σε μια μελλοντική βελτίωση των εισοδημάτων του. Επειδή όμως το φοροτσουνάμι που έρχεται μετά την κατάθεση των φορολογικών μας  δηλώσεων , δε μας επιτρέπει να διατηρούμε φρούδες ελπίδες, εμείς οι επαγγελματοβιοτέχνες δηλώνουμε ότι , δεν έχουμε αλλά περιθώρια υπομονής… Και η υπομονή μας έχει πια εξαντληθεί…» μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ Γιώργος Γιακουμάκης.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.