ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Κ.Σ. ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσουμπας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 9:00πμ, στα γραφεία της ΚΕ, στον Περισσό.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΩΝ – ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

Έχουν περάσει πλέον τρία χρόνια από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων – παρεμβολών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και την αντίστοιχη ανακοίνωση-καταγγελία του Κόμματός μας την 1-12-2016. Ακολούθησαν άλλα δύο κρούσματα συνακροάσεων – παρεμβολών, στις 5-4-2017 και 18-1-2019, τα οποία επίσης καταγγέλθηκαν δημόσια και άμεσα.
Οι υποθέσεις για τα σοβαρά αυτά γεγονότα δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί, παρότι έχει παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και οι παραγγελίες της Εισαγγελίας είχαν χαρακτήρα κατεπείγοντα. Ενώ για τα πρώτα κρούσματα έχουν υποβληθεί αιτήματα ευρωπαϊκών εντολών έρευνας και δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες, είναι άγνωστα τα αποτελέσματα και τα ευρήματα που έχουν προκύψει. Στο τελευταίο κρούσμα για το οποίο επίσης έχει σχηματισθεί δικογραφία και διενεργείται προκαταρκτική έρευνα, πάλι εμπλέκονται πάροχοι από χώρες του εξωτερικού για τις οποίες όμως ακόμα δεν έχουν διαταχθεί οι αντίστοιχες ενέργειες. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας υπάρχει εταιρεία με έδρα το Βέλγιο, η οποία επιπλέον έχει φυσική παρουσία με εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, χωρίς όμως άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Υπάρχουν πλείστα σοβαρά και αξιοποιήσιμα στοιχεία, τα οποία μπορούν, αν ερευνηθούν σε βάθος, να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων για τις συνακροάσεις – παρεμβολές. Γιατί η σημερινή, υψηλή τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτατη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων και οι υπαίτιοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αποκαλυφθεί, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα.
Προκαλεί εντύπωση η βραδύτητα αλλά και κωλυσιεργία ορισμένων αρχών και υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα κρούσματα σε βάρος του ΚΚΕ. Είναι άνευ προηγουμένου η τακτική που ακολουθούν, είτε να επικαλούνται δυσκολίες στην περαιτέρω διερεύνηση τέτοιων σοβαρών υποθέσεων, όταν η τεχνολογία παρέχει τα μέσα για την πλήρη διαλεύκανσή τους, είτε να υποβαθμίζουν συστηματικά τις καταγγελίες του ΚΚΕ με την βολική για ορισμένους οδό της δήθεν «φάρσας», συμβάλλοντας έτσι στο κουκούλωμα της υπόθεσης.
Πολύ περισσότερο που το ζήτημα των υποκλοπών αφορά ευρύτερα το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να πάψουν οι καθυστερήσεις και παραλείψεις των αρμόδιων αρχών και για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι;

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης
Γκιόκας Γιάννης
Συντυχάκης Μανώλης

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ

Αγαπητοί σύντροφοι,
Με το μήνυμά μας αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη για τα πολυάριθμα θύματα, τους νεκρούς και τους τραυματίες, αλλά και τις μεγάλες υλικές ζημιές, που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στη χώρα σας.
Το ΚΚΕ, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι αλληλέγγυο με τους εργαζόμενους της Αλβανίας και τους Αλβανούς μετανάστες εργάτες που δουλεύουν στη χώρα μας, τονίζει πως δεν είναι μοιραίο οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν τέτοιο βαρύ φόρο αίματος από τα φυσικά φαινόμενα. Δεν είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις να βρίσκουν χρήματα για τους πολέμους και τα σφαγεία των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να παρατηρείται έλλειψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας και ετοιμότητας. Στην πράξη αποδεικνύεται πως οι λαϊκές ανάγκες για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα δε χωράνε στους σχεδιασμούς των καπιταλιστών και των κομμάτων τους κι αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες. Οι εργαζόμενοι στον 21ο αιώνα δικαιούνται ασφαλείς και αξιοπρεπείς κατοικίες, με τήρηση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας.
Παρακαλούμε μεταβιβάστε στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας σας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.