Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Αγίου Νικολάου την ερχόμενη εβδομάδα


0
(0)

Με αφορμή την θετική διάγνωση στον κορονωϊό του Αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Χάρη Αλεξάκη, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, ενημέρωσε για τα μέτρα που ελήφθησαν καθώς και για την λειτουργία του Δήμου την ερχόμενη εβδομάδα (9-13/11).

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό :

“Την Παρασκευή 6/11 το πρωί , ενημερώθηκα από τον κ. Αλεξάκη για την πιθανότητα να νοσεί από  κορωνοϊό. Ενημέρωσα την Διοίκηση του ΓΝΑΝ και ζήτησα να κάνει μοριακό τεστ . Παράλληλα επειδή τα αποτελέσματα θα τα είχαμε την επόμενη μέρα (Σάββατο) και επειδή το μεσημέρι της Παρασκευής θα γινόταν rapid test στην δεύτερη ομάδα φοιτητών του ζήτησα να κάνει και αυτό το τεστ , με δεδομένο ότι τα rapid test σε περίπτωση θετικότητας είναι ακριβή. Προέκυψε θετικός,  οπότε ζήτησα να κάνουν το ίδιο τεστ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, από όπου προέκυψε και η μία κορούλα του θετική στον ιό. Ενημερώθηκε , από τον ίδιο , αμέσως η Δντρια του 1ου Δημοτικού . Και φυσικά αναζητήθηκαν οδηγίες από τους αρμόδιους που ζήτησαν ηρεμία και όχι σπασμωδικές κινήσεις και θα μας έδιναν οδηγίες εγκαίρως .

Ταυτόχρονα κάναμε στον Δήμο μια πρώτη πρόχειρη ιχνηλάτιση των επαφών του κ. Αλεξάκη στον Δήμο, μέχρι και 3 μέρες πριν, δηλ. μέχρι και Τετάρτη 4/11, αφού αυτό θεωρείται το διάστημα που μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός πριν την εκδήλωση της νόσου COVID-19.

Προέκυψαν τα παρακάτω :

 1. Την Τετάρτη 4/11, είχαμε συνάντηση αντιδημάρχων, εντεταλμένων συμβούλων, και προέδρων σχολικών επιτροπών με την συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα στο γραφείο μου συνολικά 11 άτομα – σε αίθουσα 60 Μ2, με ανοικτό παράθυρο και μάσκες .
 2. Με τον κ. Αλεξάκη είχα συνάντηση και την Πέμπτη 5/1, με μάσκες και οι δυο μας.
 3. Ο κ. Αλεξάκης πέρασε από τις γραμματείς μου, το γραφείο προσωπικού, το γραφείο δημοπρατήσεων, την Δνση μελετών και τον σύμβουλο Τουρισμού, και τον επιβλέποντα των αθλητικών έργων . Κινήθηκε δηλαδή για μικρές συνεργασίες κυρίως στον 1ο όροφο.
 4. Όλοι οι παραπάνω κάναμε rapid test την Παρασκευή 6/11, στις 19.30, που ήταν όλα αρνητικά. Ο Αντ. Μαυρής έκανε μόνος του τεστ PCR (μοριακό) που επίσης, ήταν αρνητικό.
 5. Όμως ανεξάρτητα από την αρνητικότητα των rapid test υπάρχει θέμα καραντί-νας για όσους από τους παραπάνω θεωρούνται ‘’στενή επαφή’’ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 6. Στενή επαφή , με πολύ αυστηρότητα βέβαια, είμαστε μόνο οι συμμετέχοντες στην συνάντηση της Τετάρτης. Και λέω αυστηρότητα γιατί στενή επαφή θεωρείται η συνύπαρξη σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκες και σε απόσταση μέχρι 1,50μ. Τουλάχιστον επί 15’ . Τίποτα από αυτά δεν ίσχυσε στην συνάντησή μας. Είμαστε μεν με μάσκες αλλά αρκετή ώρα .
 7. Το Σάββατο 7/11 απολυμάνθηκε όλο το κτίριο του Δήμου και το ΚΑΠΗ . Αναμένεται εντολή για απολύμανση των δύο αιθουσών του Α’ Δημοτικού Σχολείου.

Ο Δήμος θα λειτουργήσει με τους Δντές του. Και φυσικά η καραντίνα δεν μας αφαιρεί την δυνατότητα παρακολούθησης και παροχής κατευθύνσεων με όλα τα σύγχρονα μέσα για την διασφάλιση και την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες, που ήρθαν σε επαφή με τον κ. Αλεξάκη, δεν θεωρούνται στενές επαφές σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Φυσικά αν από την ιχνηλάτηση από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ προκύψει κάτι διαφορετικό προφανώς και θα συμμορφωθούμε.

Αν από μη ενημέρωση υπάρχουν και άλλα άτομα που δεν υποδείχθηκαν σαν σοβαρές επαφές με τον κ. Αλεξάκη, και όχι απλός χαιρετισμός ή συνάντηση, προφανώς θα κάνουν το τεστ την Δευτέρα .

Θέλω  ακόμα να επισημάνω τα παρακάτω γενικά θέματα γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε την ασφάλειά μας αλλά να αποφύγουμε και τον πανικό .

 1. Τα rapid test τα προμηθευόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την επιστροφή των φοιτητών μας και την διασπορά εξ αιτίας αυτού του γεγονότος όπως έχει ανακοινωθεί.
 2. Χρησιμοποιήθηκαν και στην παρούσα φάση, σε μια πρώτη ιχνηλάτηση των επαφών του κ. Αλεξάκη. Το συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΝ (Δευτέρα 2)11) ήταν πέραν των 3 ημερών. Αυτό, όχι για οικονομία, αλλά αποφυγή πανικού και ανεξέλεγκτων απαιτήσεων.
 3. Έγινα ήδη έλεγχοι σε δύο ομάδες φοιτητών και ήταν όλα αρνητικά. Συνολικά περίπου 30 τεστ . Η επόμενη ομάδα προβλέπεται να κάνει το κάνει το τεστ την Δευτέρα 9)11 13.00 στο ΚΑΠΗ πάλι. Και θα συνεχιστεί εφ’ όσον υπάρξουν και νέες αφίξεις .
 4. Για την διαχείριση των υπολοίπων τεστ που προμηθευόμαστε θα συνεννοούμαστε με τους αρμόδιους πότε και πως και σε ποιες ομάδες θα γίνουν για να μπορούν και εκείνοι να διαχειρίζονται τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα προκύπτουν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα . Θα μας υποδείξουν πως θα χρησιμοποιηθούν .
 5. Τα rapid test δεν είναι πανάκια. Είναι εξαιρετικό ‘’εργαλείο’’ . Αλλά απαιτείται επιβεβαίωση με μοριακό τεστ PCR . Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι για ανεξέλεγκτη και βιαστική χρήση “.

Δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός – τόνισε – ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, απαιτείται ωστόσο πιστή τήρηση των μέτρων για να μπορέσουμε με την βοήθεια των επιστημόνων ν΄ αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονωιού.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.