Αλλάζει η έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης – Στις 12 το μεσημέρι η ομιλία Τσίπρα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί θα αρχίσει η συζήτηση επί του αιτήματος της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αιτία της αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα φαίνεται πως είναι η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί παράδοση-παραλαβή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάτι το οποίο η Βουλή είτε αγνοούσε είτε αντιπαρήλθε.

Σε κάθε περίπτωση οι κοινοβουλευτικές ομάδες ενημερώθηκαν για τη μετάθεση της εναρκτήριας για τη διαδικασία ομιλίας του Πρωθυπουργού στις 12 το μεσημέρι.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δικαίωμα να μιλήσουν δύο φορές κατά τη διαδικασία, τόσο μετά από την εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού όσο και το βράδυ της Τετάρτης.

Στη συνεδρίαση της Διάσκεψης αποφασίστηκε και το πάγωμα της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αντιπολίτευση ζήτησε εξ αρχής ακύρωση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης και απώλειας δεδηλωμένης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έδειξε να απορρίπτει το επιχείρημα υποστηρίζοντας πως η δεδηλωμένη δεν έχει χαθεί και πως η κυβέρνηση απλώς ζητά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης.

Αποδέχθηκε όμως να μετατεθεί για την Πέμπτη η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες ο χρόνος να προετοιμαστούν καλύτερα για την αυριανή διαδικασία.

πηγη:real.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.