Ακόμη μια δόνηση στην Ιεράπετρα – «Μυστήριο» το φαινόμενο και για το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Συνεχίζονται αμείωτες οι μικρές δονήσεις και τα βουητά στην περιοχή της Ιεράπετρας, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η αιτία που συμβαίνουν.

Μετά τη χθεσινή νύχτα όπου έγιναν αισθητές 2-3 δονήσεις, το φαινόμενο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, και λίγο μετά τις 20:30 άλλη μια αρκετά αισθητή δόνηση συνοδευόμενη από βουητό έκανε την εμφάνισή της.

Οι δονήσεις αυτές δεν καταγράφονται ως σεισμοί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είναι όμως φανερές στους σεισμογράφους της Ζάκρου και της Νεάπολης, των δύο πιο κοντινών στην Ιεράπετρα.

Σε επικοινωνία του Ράδιο Λασίθι με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ξεκάθαρη απάντηση δεν μπόρεσε να μας δοθεί για το τι συμβαίνει, όμως και εκεί έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο αφού έχουν λάβει αρκετά τηλεφωνήματα από την περιοχή της Ιεράπετρας.

Η κινητικότητα του σεισμογράφου στη Ζάκρο είναι κάτι που έχει προβληματίσει το επιστημονικό προσωπικό, αφού δεν φαίνεται να μοιάζει να προέρχεται από σεισμική δραστηριότητα η οποία θα έπρεπε να καταγραφεί. Αυτό που μας είπαν όμως, είναι πως το συγκεκριμένο φαινόμενο καταγράφεται αποκλειστικά σε αυτή την περιοχή και ο «θόρυβος» που φαίνεται στο σεισμογράφο δεν είναι εύκολο να αναλυθεί.

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποιου είδους εκρήξεων δεν είναι απίθανο, ενώ και η άσκηση του πολεμικού Ναυτικού που σύμφωνα με δημοσιεύματα με υποβρύχια επιχειρεί νότια της Κρήτης θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση με το φαινόμενο αν γίνονταν δοκιμαστικές βολές.

Θυμίζουμε επίσης πως στις αρχές Ιανουαρίου πολύ έντονα βουητά σαν εκρήξεις, είχαν ακουστεί στην περιοχή των Χανίων, όπου εκεί σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το αίτιο ήταν η διαδικασία της πολύ γρήγορης απογείωσης μαχητικών αεροσκαφών για αναχαιτίσεις, σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες της περιόδου εκείνης που έκαναν το θόρυβο πιο έντονο.

H καταγραφή του σεισμογράφου στη Ζάκρου όλη την ημέρα σήμερα:

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.