Ακόμα παραμένει έντονο και άλυτο το πρόβλημα με τους εργάτες γης για τους αγρότες της Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 9 Μαΐου 2023 by manos (ceo)-admin

Ενώ κινούμαστε προς το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου και στην κορύφωση της παραγωγής αυτήν την περίοδο,  υπάρχει μείζον πρόβλημα και άλυτο αυτό με την εύρεση εργατών γης αν και έχει περάσει ένας χρόνος διαχείρισης του προβλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση από το κράτος.

Βασικός λόγος, όπως εξηγεί ο γραμματέας του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης, είναι ότι δεν ικανοποιήθηκαν οι εργάτες σχετικά με τα χαρτιά που έπρεπε να έχουν φτιάξει όλο αυτό το διάστημα στη χώρα μας και έτσι παρατηρείται  μεγάλη διαρροή σε άλλες περιοχές, σε άλλους κλάδους, ακόμα και σε άλλες χώρες.

Έτσι, δημιουργείται κλίμα αβεβαιότητας για το πως θα τελειώσει η σεζόν χωρίς να ξέρουν οι αγρότες για το πως θα καταφέρουν να καλλιεργήσουν τις καλοκαιρινές φυτεύσεις αλλά και τη νέα χρονιά.

“Καθημερινά έρχονται στο γραφείο μας πολλοί αγρότες με την ελπίδα πως οι νέοι εργάτες που θα έρθουν να δουν ότι το συμφέρον τους είναι να μένουν στην περιοχή και όχι να διέρχονται απλά χωρίς μέλλον στην Ιεράπετρα. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι κυβερνητική στρατηγική με σκοπό να δυσκολέψουν την είσοδο νέων εργαζομένων από τρίτες χώρες”.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη:(ΕΔΩ)

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.