«Ακάθαρτα υγρά» από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πετιούνται εδώ και καιρό στο δρόμο εν μέσω πανδημίας


5
(1)

Aκόμα μια πολύ σοβαρή υπόθεση έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, και αφορά ένα κρίσιμο θέμα Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής, σε μια περίοδο μάλιστα που πως ο καθένας έχει χρέος να λαμβάνει σοβαρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Κάτοικοι που ζουν δίπλα στο Νοσοκομείο μας ενημέρωσαν, και επιβεβαιώσαμε όπως θα δείτε και σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, πως εδώ και καιρό από την πίσω πλευρά του Νοσοκομείου καθημερινά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας πετιούνται στο δρόμο κάποια υγρά λύματα από τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου.

Τα υγρά αυτά στην πραγματικότητα είναι τα «νερά» από τα καθημερινά σφουγγαρίσματα που γίνονται στο ισόγειο του Νοσοκομείου, τα οποία σαφώς και απαγορεύεται να πετιούνται στο δρόμο αφού μπορεί να περιέχουν βιολογικά υγρά, ακαθαρσίες, ούρα, αίμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όποιον έρθει σε επαφή μαζί τους.

Κι όμως αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, κατ’ εντολή του αναπληρωτή διοικητή προς το προσωπικό, αφού μετά τα έργα που ξεκίνησαν και  έμειναν στη μέση αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη για χρηματοδότηση, δεν υπάρχει αποχέτευση για να πεταχτούν όπως γινόταν τόσα χρόνια, και έτσι αυτή κρίθηκε ως η καλύτερη λύση.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνει στο Ράδιο Λασίθι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι σαφώς παράνομη και ταυτόχρονα αποτέλεσμα της βιασύνης και της έλλειψης σχεδιασμού στα έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο.

Οι καθαρίστριες όπως είπε είχαν αρχικά χώρο να πετούν τα νερά από τα σφουγγαρίσματα, τα οποία θα καταλήξουν μέσω της αποχέτευσης στο βιολογικό καθαρισμό χωρίς καμία επίπτωση.

Η συγκεκριμένη τουαλέτα που χρησιμοποιούσαν καταστράφηκε και έτσι οι καθαρίστριες δεν είχαν τι να κάνουν τα νερά, και έτσι έλαβαν την εντολή να τα πετούν απέξω.

Η κατάσταση αυτή έγινε γνωστή και στον ίδιο τις τελευταίες ημέρες, και είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί καθόλου.

Παράλληλα εκτός από αυτό το περιστατικό ζήτημα προκύπτει και από τους κάδους του Νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό έχουν βγει εκτός Νοσοκομείου και χρησιμοποιούνται από τον οποιονδήποτε, ενώ μέχρι πρότινος ήταν εντός του χώρου του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου έμπαιναν μέσα για να αδειάσουν τους κάδους, χωρίς να επιτρέπεται στο κοινό να τους χρησιμοποιεί.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *