ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙÎ 9AΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Reading time: 13 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 24 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Προς:

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κ. Τασούλα

Τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Γ. Βλάχο

Τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Σ. Καλογιάννη

Θέμα: Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Κύριε Πρόεδρε,

Οι «βιβλικές» καταστροφές που προκλήθηκαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως δε το πλήθος των ανθρώπινων απωλειών και η έκταση των ζημιών, προκαλούν βαρύ πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στο σύνολο της οργανωμένης Πολιτείας. Η κακοκαιρία βρήκε τις πληγείσες περιοχές ανοχύρωτες και για άλλη μια φορά την Πολιτεία ανέτοιμη να ανταποκριθεί. Η ένταση και συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, επιτείνουν το πρόβλημα και του προσδίδουν χαρακτήρα διαρκούς απειλής για την κοινωνία και την οικονομία μας.

Τα μέτρα που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση, δεν αρκούν, καθώς ζητούμενο δεν είναι μόνο η επιδοματική στήριξη και προσωρινή ανακούφιση των πληγέντων και των τοπικών κοινωνιών. Το πραγματικό ζητούμενο, παράλληλα με την πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των περιοχών και των ανθρώπων που επλήγησαν, παραμένει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ευρείας κλίμακας τεχνικών έργων και έργων υποδομής που θα προλάβουν και θα αποτρέψουν την επανάληψη ανάλογων φαινομένων στο μέλλον.

Οι διαθέσιμοι πόροι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, το ΠΔΕ, το ΕΣΠΑ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης κ.α. πρέπει να συνδυασθούν και να αξιοποιηθούν στη βάση ενός ενιαίου ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που θα αφορά στην αποκατάσταση των υποδομών, τη στήριξη και παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις και αγρότες, την επιδότηση θέσεων εργασίας και εν τέλει το σοβαρό σχεδιασμό των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Απαιτείται άμεσος σοβαρός σχεδιασμός και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τη διαρκή και επίμονη πίεση και τον αποτελεσματικό έλεγχο στην Κυβέρνηση έως ότου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, τόσο σε κατασταλτικό όσο -ιδίως- σε προληπτικό επίπεδο, ώστε να καταστούν πιο ανθεκτικές οι περιφέρειες της χώρας στην Κλιματική Αλλαγή με τα κατά τόπους περιφερειακά τους σχέδια.

Για το σκοπό αυτό, ζητούμε την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, ώστε με την παρουσία των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Αγροτικής Πολιτικής, να συζητηθεί το όλο ζήτημα, στις αληθείς του διαστάσεις και με όλες τις παραπάνω, προς την κατεύθυνση χάραξης και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των συνεπειών τους.

Οι αιτούντες Βουλευτές

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Χρήστος Γκόκας

Μιχαήλ Κατρίνης

Ανδρέας Λοβέρδος

Απόστολος Πάνας

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (8.30 π.μ.)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 π.μ., θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Α. ΠΟΥΛΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας
του Κινήματος Αλλαγής

Να σταματήσει να τρέχει πίσω από τις καταστάσεις καλεί την κυβέρνηση ο Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδρέας Πουλάς.

Με την έξαρση των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο και την αργοπορία της κυβέρνησης να ενισχύσει εγκαίρως τα δημόσια νοσοκομεία σε προσωπικό και σε νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και να εντάξει στο εθνικό σύστημα υγείας τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τη ταχύτερη διαπίστωση και ιχνηλάτηση των περιστατικών, η κατάσταση της δημόσιας υγείας προδιαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνη.

Η μεγάλη επιβάρυνση της Αττικής με ιικό φορτίο, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας και με τους αρνητές της μάσκας και του ιού να αυξάνονται, έχουμε πλέον οδηγηθεί σε πληρότητα του 78% στις κλίνες ΜΕΘ και σε ασφυκτική πίεση του συστήματος. Η αγωνία έχει κορυφωθεί στον επιστημονικό κόσμο καθώς η κατάσταση έχει κλιμακωθεί γρήγορα αρνητικά για την πρωτεύουσα και η κυβέρνηση προσπαθεί με αποσπασματικές κινήσεις και με προκηρύξεις σε πανικό να καλύψει τα κενά σε γιατρούς.

Ας μην αμφιβάλει κανείς ότι τα μέτρα ελέγχου και αποτροπής του συγχρωτισμού που λέγεται πως εξετάζει η κυβέρνηση θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά, αν δεν συνοδευθούν με στοχευμένα μέτρα και καθαρές κουβέντες. Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

Την ενεργοποίηση των ΚΟΜΥ στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να υποβληθούν υποχρεωτικά σε rapid test οι μετανάστες, οι άστεγοι και οι χρήστες ουσιών καιν υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία αναφοράς των θετικών στον COVID-19.
Υποχρεωτική υποβολή σε rapid test των φιλοξενούμενων σε προγράμματα στέγασης που υλοποιούν ΜΚΟ
Λήψη έκτακτων μέτρων για τον έλεγχο των φιλοξενούμενων στα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υποχρεωτική υποβολή τους σε διαγνωστικό τεστ ανά τακτικά διαστήματα
Στοχευμένη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαγνωστική διαδικασία μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και των Δήμων
Αύξηση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μείωση των επιβατών ανά συρμό/λεωφορείο
Επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής του συγχρωτισμού και ατομικής προστασίας στους δημόσιους χώρους, με ταυτόχρονη ενίσχυση στη νεολαία του αισθήματος ατομικής ευθύνης και αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους
Ενεργή συμμετοχή των ιατρικών συλλόγων και του επιστημονικού κόσμου της Χώρας στην επιχείρηση αφύπνισης του πληθυσμού απέναντι στο «κίνημα των αρνητών της μάσκας»
Με στόχο να αποφύγουμε η Αττική να βιώσει ξανά τις ακραίες συνέπειες ενός ενδεχόμενου ολικού lockdown, το Κίνημα Αλλαγής στέκεται υπεύθυνα απέναντι στην πανδημία, για μία ακόμη φορά. Χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες, με γνώση και εμπειρία, προτείνουμε μέτρα που μπορούν να περιορίσουν τη διασπορά, να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να εμποδίσουν ένα νέο πλήγμα στην εθνική μας οικονομία και στην αξιοπιστία της Χώρας μας.

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»: ΤΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Πλήρη δικαίωση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής για το «μεγάλο περίπατο» αποτελούν όσα αναφέρθηκαν πρόσφατα από το Δήμαρχο Αθηναίων για την οδό Πανεπιστημίου

Πρόκειται για έργο δοκιμαστικό και πρόχειρο, το οποίο «βγήκε και δεν βγήκε» όπως ειπώθηκε αλλά βέβαια έχει υψηλότατο κόστος που θα το πληρώσουν οι Αθηναίοι.

Η προτροπή «ξεχάστε την Πανεπιστημίου που ξέρατε» είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί. Κυκλοφοριακή συμφόρηση, επιβάρυνση της καθημερινότητας, αυξημένοι ρύποι, δυσκολίες πρόσβασης, απαξίωση για τις υποβαθμισμένες γειτονιές και άκομψη αισθητική παραμένουν υπαρκτά και αλησμόνητα.

Φανταστείτε μάλιστα τι θα συνέβαινε εάν δεν υποχρεώνονταν να ανοίξουν μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας, κάτω από την ασφυκτική πίεση του Κινήματος Αλλαγής και των φορέων της πόλης

Όλα αυτά προέκυψαν από ανούσια πειράματα εν μέσω κορωνοϊού, σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους. Λες και δεν υπάρχουν άλλα σημεία και γειτονιές που χρειάζονται αναπλάσεις. Λες και Αθήνα είναι μόνο η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Ηρώδου Αττικού, η Ρηγίλλης και το Σύνταγμα.

Αυτά όμως συμβαίνουν όταν οι Κυβερνητικοί και οι Δημοτικοί παράγοντες είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους και δεν έχουν επαφή με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Όταν δεν κάνουν την απαραίτητη διαβούλευση και αδιαφορούν για τη γνώμη των πολιτών. Όταν επειδή δεν παράγουν ιδέες, αντιγράφουν και εφαρμόζουν αποτυχημένα το όραμα των μεγάλων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να ασκεί δημιουργική κριτική για το «μεγάλο περίπατο», σε στενή σύμπραξη με όλους τους φορείς και τους ανθρώπους της πόλης.

Για εμάς «πάνω Αθήνα και κάτω Αθήνα», δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου αλλά και της Θεσσαλονίκης γίνονται μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης στα Μ.Μ.Μ.

Ο συνωστισμός είναι απαγορευτικός για τήρηση οποιουδήποτε υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τα αραιά δρομολόγια, η έλλειψη οχημάτων και οδηγών δημιουργούν μια τριτοκοσμική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας.

Η κυβερνητική αδράνεια να βελτιώσει και να αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά το συγκοινωνιακό έργο έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Μετά από αρκετά χρόνια απαξίωσης των αστικών μεταφορών με απουσία επενδύσεων και αντί προσλήψεων, μετατάξεων, φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Η κυβέρνηση έπρεπε αμέσως, με ταχείς ρυθμούς να καλύψει το κενό και να σταματήσει τον κατήφορο με αγορά οχημάτων και προσλήψεις οδηγών. Ειδικά μετά την πανδημία του COVID-19 τα πράγματα έγιναν ακόμη σοβαρότερα και επικίνδυνα. Οι εξαγγελίες καλών προθέσεων δεν αρκούν και οι προσπάθειες τελευταίας στιγμής με ημίμετρα (συμβάσεις με ΚΤΕΛ, μίσθωση οχημάτων με leasing κλπ) δεν λύνουν το πρόβλημα.

Απαιτούνται άμεσα με ταχύτατες διαδικασίες αγορές οχημάτων και προσλήψεις οδηγών σε όλο το σύστημα αστικών συγκοινωνιών. Ο χρόνος ήδη έχει παρέλθει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 2»

Στις περιοχές που επλήγησαν δεν αρκούν τα μέτρα ανακούφισης, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο

Οι άνθρωποι στην Θεσσαλία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν σε μία φυσιολογική ζωή. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκούν τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Το ένα ζήτημα λοιπόν, είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να μην μπλέξουν στην γραφειοκρατία, να μην καθυστερήσουν και να εφαρμοστούν άμεσα και το δεύτερο και σημαντικότερο είναι, ότι η περιοχή για να επανέλθει χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο, που θα ξεκινά από τη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των αγροτών.

Η οικονομία της περιοχής στηρίζεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές και θα έχουμε ντόμινο δυσμενών εξελίξεων αν δεν στηριχθούν το συντομότερο δυνατό.

Χρειάζονται οπωσδήποτε αποκατάσταση, σοβαρότατες υποδομές, χρειάζονται σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια φαινόμενα και έχουμε ξανά τα ίδια. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε από χθες, κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής Εμπορίου στη Βουλή, για να έρθουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης να δεσμευτούν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Διότι υπάρχουν πόροι και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ που μεγάλο μέρος των κονδυλίων δεν έχουν απορροφηθεί, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας χάθηκαν έξι μήνες με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία ασχολήθηκε μονάχα με την επικοινωνία και με την προετοιμασία της να κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις πολύ μεγάλες της ευθύνες τα ρίχνει όλα στην πλάτη των πολιτών. Αυτό είναι εξοργιστικό. Χάθηκαν έξι μήνες με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία ασχολήθηκε μονάχα με την επικοινωνία και με την προετοιμασία της να κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Άφησε όλα τα προβλήματα και προσπάθησε να τα κρύψει κάτω από το χαλί και πολύ χειρότερα δεν ασχολήθηκε για να τα λύσει. Δεν υπήρξε σχέδιο και προετοιμασία ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ούτε για το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ούτε για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια, ούτε για την αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς.

Η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα χαλαρότητάς και άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του.

Το πρώτο λάθος της Κυβέρνησης ήταν ότι άνοιξε άνευ όρων τη χώρα. Έδωσε ένα μήνυμα χαλαρότητας, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τα στελέχη του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις με συνωστισμό, χωρίς μάσκες, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο. Στη συνέχεια δεν ασχολήθηκαν για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανοίξουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να κάνουν έγκαιρα της προκηρύξεις για να προσλάβουν το προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι μονάδες αυτές. Ακόμα και οι μονάδες που γίνονται από τις δωρεές δεν έχουν ενεργοποιηθεί και οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις των γιατρών γίνονται τώρα. Δεν έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό για να λειτουργήσουν τις μονάδες και δεν φτιάχτηκαν τα κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άφησαν το ΕΣΥ στην τύχη του. Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρονται όλα τα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα και μένουν τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς ενίσχυση μόνο για τα COVID 19 περιστατικά.

Η απουσία σχεδίου οδήγησε Σχολεία, Μέσα Μεταφοράς, Πρόσφυγες, σε καταστάσεις επικίνδυνου συνωστισμού.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η κυβέρνηση δεν φρόντισε να υπάρχουν περισσότερα μέσα και δρομολόγια και υπάρχει αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα συνωστισμού. Πρέπει έστω και τώρα να υπάρξει λύση, είναι κρίσιμο γιατί είναι ένα από τα σημεία στα οποία μεταδίδεται η νόσος στα μεγάλα αστικά κέντρα, ειδικά στην Αθήνα, και το πρόβλημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί χθες. Το επόμενο θέμα είναι τα σχολεία είναι μεγάλο λάθος αυτό που κάνει η Κυβέρνηση να μην δημιουργεί τάξεις μέχρι 15 παιδιά. Δεν είναι λογικό να λέει η Κυβέρνηση ότι στην Αττική επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα στις συναθροίσεις, ακόμα και στις πλατείες και να υπάρχουν περιορισμοί, αλλά στις τάξεις να υπάρχουν 25 ή και 27 παιδιά. Αυτά είναι αδιανόητα. Σε ότι αφορά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι δομές έχουν γίνει υγειονομικές βόμβες. Τα έχω πει και στη Βουλή και στον κ. Μητσοτάκη. Επιτέλους ας αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους αυτούς τους πρόσφυγες, τους αναγνωρισμένους, που τους έχουν πετάξει από τα σπίτια στους δρόμους, να τους κάνει τεστ, να τους παρακολουθούν και να τους βρουν ξενοδοχεία καραντίνας, για να περιοριστούν οι θετικοί σε έναν χώρο. Γυρνούν σε όλη την Αθήνα και αποτελούν υγειονομική βόμβα. Στα γηροκομεία, άφησαν να εξελιχθεί η κατάσταση και θρηνήσαμε τόσα θύματα.

Που το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Μιλάει για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία και μας το κρύβει;

Δεν εμπιστεύομαι την μυστική διπλωματία και την κρυφή ατζέντα. Αναπάντητα έχει αφήσει τα ερωτήματα ο κ. Μητσοτάκης και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Μίλησε ο ίδιος για έγγραφη συμφωνία για την οποία δεν μας ενημέρωσε ποτέ. Η έγγραφη συμφωνία δεν έχει σχέση με διερευνητικές. Οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν απαιτούν έγγραφη συμφωνία. Η έγγραφη συμφωνία σημαίνει ότι υπάρχει πλαίσιο διαλόγου. Που το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Μιλάει για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία και μας το κρύβει; Η Τουρκία είναι φανερό ότι έχει μία οθωμανική στρατηγική. Ο διάλογος με την Τουρκία δεν γίνεται να ξεκινάει την επόμενη μέρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με το OrucReis να τριγυρνά και να επιχειρεί να γκριζάρει περιοχές για να ενισχύει τα δικά τους επιχειρήματα. Και τελικά να διαπραγματεύεται ο Ερντογάν με τους δικούς του όρους και να κάνει ένα ανατολικό παζάρι με όλους τους ισχυρούς της γης. Αυτό που χρειάζεται είναι ξεκάθαρη γραμμή από την ελληνική πλευρά. Η παράταξη μας ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου αλλά χωρίς εκβιασμούς, χωρίς το περίστροφο από την πλευρά της Τουρκίας στο τραπέζι και μοναδικό θέμα την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να θεσμοθετηθούν άμεσα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκεκριμένες κυρώσεις με ρήτρα άμεσης, αυτόματης εφαρμογής στην επόμενη κίνηση του Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Σχόλιο Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Διαβάζουμε ότι θα γίνει νέο διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη το απόγευμα.

Και γιατί δεν τους φωνάζει όλους στο Μέγαρο Μαξίμου να τους τα πει;

 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ

Ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής

Εμβρόντητοι πληροφορούμαστε ότι με εντολή της, η αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητά την απαγόρευση χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού στους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης.

Άδειες δηλαδή, που λόγω του κορωνοϊού χορηγούνται σε εγκύους, αλλά και σε καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ανοσοκατασταλτικούς, μεταμοσχευμένους, πνευμονοπαθείς και λοιπούς βαρέως νοσούντες υπαλλήλους, με σκοπό να διαφυλαχθεί η υγεία τους από τους προφανείς κινδύνους στον εργασιακό τους χώρο.

Με ένα απίθανης σκληρότητας έγγραφο της 22ας Σεπτεμβρίου 2020, βγαλμένο από ένα μαύρο παρελθόν που η ζωή ήταν ανάξια, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητά από τους διευθυντές των καταστημάτων κράτησης να απορρίπτουν τέτοιες άδειες υπαλλήλων.

Ενάντια δηλαδή, στις ιατρικές γνωματεύσεις που διαπιστώνουν τις παθήσεις, ενάντια στην εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/16316/20-9-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών και το νόμο, αλλά κυρίως και πρωτίστως, ενάντια στη στοιχειώδη ανθρωπιά.

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι «Νόμος και Τάξη» σήμαινε μια ακροδεξιά αντίληψη της καταστολής.

Τώρα φαίνεται πως σημαίνει και έναν εργασιακό μεσαίωνα, με την ανθρώπινη ζωή και υγεία των δημοσίων υπαλλήλων να είναι παιχνίδι στα χέρια μιας αχαλίνωτης εξουσίας.

Να ανακληθεί TΩΡΑ αυτό το απαράδεκτο έγγραφο και να εφαρμοστεί ο νόμος.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: Η “ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ” ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΟΡΟΝΟΪΌ;

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ μίλησε σήμερα Πέμπτη, 24.09.2020 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, όπου τόνισε τα εξής:

Για την πανδημία:

Οι εικόνες που βλέπουμε σήμερα αποδεικνύουν την έλλειψη σχεδίου και τις αντιφάσεις της Κυβέρνησης. Βλέπουμε ότι στοιβάζονται καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας σε βαγόνια και συρμούς του μετρό. Χώρια οι υποκριτικοί ασπασμοί του κ. Κουμουτσάκου και του κ. Χαρδαλιά με τους ιερείς. Βλέπετε, η Δεξιά του Κυρίου δεν κολλάει κορωνοϊό, αλλά εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να κατηγορούμαστε ως ανεύθυνοι. Επίσης, πρέπει άμεσα να στελεχωθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Υπάρχει μεγάλη αντίφαση στους αριθμούς που δίνει ο κ. Κικίλιας και σε αυτούς που δίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, άρα πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα το ΕΣΥ, να ακούσουν το προσωπικό και τις ανάγκες του, γιατί σε λίγο, τα δημόσια νοσοκομεία θα απαξιωθούν, θα τεμαχιστούν και θα πουληθούν σε ιδιώτες. Υπάρχει ατζέντα πίσω από όλα αυτά.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν μας εκφράζει τέτοια ρητορεία (σ.σ: “πολιτικοί απατεώνες”), εμείς βλέπουμε πολιτικούς αντιπάλους, όχι εχθρούς. Ποτέ δεν ρίξαμε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης τόσο χαμηλά. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι δημοσκοπικά στριμωγμένος και η τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου για τον κ. Τσίπρα αυτό εκφράζει. Σημασία όμως σήμερα είναι να κάνεις γόνιμη και δημιουργική Αντιπολίτευση. Η χώρα χρειάζεται πραγματική αντιπολίτευση και αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΣ

Κύριε Μητσοτάκη η έκκληση για νέα εγρήγορση αφορά πρώτα και κύρια εσάς και τους Υπουργούς σας.

Δεν είσθε ανεύθυνος άρχων να βάζετε διλήμματα και να μεταφέρετε αλλού τις ευθύνες.

Ο συνειδητός πολίτης περιμένει από σας όχι το βλέποντας και κάνοντας, αλλά μέτρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα.

Σας είχαμε προειδοποιήσει και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για το ΕΣΥ, για το συνωστισμό στις συγκοινωνίες και τα σχολεία.

Δεν κάνατε τίποτε και τώρα που το πρόβλημα φούντωσε, τρέχετε και δεν φτάνετε.

Αφήστε τις συγκρίσεις, η Ελλάδα ήταν ασφαλής χώρα την άνοιξη. Δυστυχώς με ευθύνη σας χάσαμε το πλεονέκτημα.

Επιτέλους λιγότερα λόγια, κάντε αυτό που πρέπει.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.