Αιτήσεις για επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά στο Δήμο Ιεράπετρας


0
(0)

Μπορεί οι αυξημένες τιμές στο ρεύμα που πληρώνει ο καθένας να φαίνονται πολύ μεγάλες, υπάρχουν όμως και κάποιοι για τους οποίους οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι ένα αξεπέραστο εμπόδιο με αποτέλεσμα να έχει γίνει ήδη διακοπή της ηλεκτροδότησής των κατοικιών τους.

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις τελευταίες μέρες του 2021 έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Η μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη, η οποία συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά της μέχρι να παρθούν οι αποφάσεις από τον Δήμαρχο, για το αν θα συνεχίσει από την ίδια θέση στην δημοτική αρχή ή όχι, κάτι το οποίο η ίδια το άφησε ανοιχτό, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως ο Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και έτσι όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα μπορεί να κάνει την αίτησή του στο Δήμο Ιεράπετρας.

Τα άτομα τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επανασύνδεσης του ρεύματος, είναι αυτοί που είτε έχουν μηδενικό ή χαμηλό εισόδημα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή άλλα κοινωνικά προβλήματα και έχει γίνει ήδη διακοπή του ρεύματος στην κύρια κατοικία τους.

Οι αιτήσεις όπως λέει, με απλές διαδικασίες και τήρηση του απορρήτου, θα εξεταστούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και αν εγκριθούν τα αιτήματα θα γίνει άμεση επανασύνδεση του ρεύματος με τα έξοδα να καλύπτονται από το Υπουργείο Ενέργειας.

Σε ανάλογα προγράμματα που είχαν γίνει και στο παρελθόν στην Ιεράπετρα υπήρξαν κάποια (λίγα) άτομα και οικογένειες της Ιεράπετρας που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ μέχρι τώρα έχει γίνει μια αίτηση προς τις κοινωνικές υπηρεσίες, όμως μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που να χρειάζονται βοήθεια.

Οι αιτήσεις γίνονται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ από πλευράς Υπουργείου λειτουργεί ο πενταψήφιος αριθμός 15902 για περισσότερες πληροφορίες, που λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

10

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.