Αισιόδοξος για αθώωση στο Εφετείο ο δικηγόρος των 11 αγροτών που καταδικάστηκαν


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Με αισιοδοξία για ομαλή κατάληξη της δικαστικής περιπέτειας στην οποία βρίσκονται από το 2016 οι 11 αγρότες που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία στο λιμάνι του Ηρακλείου το Δεκέμβριο του 2016, εμφανίστηκε ο δικηγόρος τους, μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση.

Ο Νικόλαος Μοσκιού, συνεργάτης του αείμνηστου Αντώνη Βγόντζα ο οποίος είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως το αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας με το οποίο οι 11 κατηγορούμενοι, καταδικάζονται με 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ αυστηρή ποινή με δεδομένα πως η αρχική πρόταση της έδρας ήταν να καταδικαστούν οι αγρότες και για τα 4 αδικήματα τα οποία τους βάρυναν, μια απόφαση που τελικά περιορίστηκε μόνο σε ένα, αλλά και γιατί δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ο κ. Μοσκιού επεσήμανε πως οι μάρτυρες κατηγορίας, κυρίως λιμενικοί, δεν κατάφεραν να αποδείξουν, ότι το λιμάνι ήταν φυλασσόμενο, άρα παραβιάστηκε από τους διαμαρτυρόμενους, ενώ και όλες οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν δεν έδειχναν κάτι επιβαρυντικό για τους 11 κατηγορούμενους, παρά μόνο ότι βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού.

Πλέον η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, σε άγνωστη ημερομηνία που σίγουρα θα πάρει καιρό όπως ανέφερε ο δικηγόρος, αφού δεν έχει οριστεί χρόνος παραγραφής των αδικημάτων, και ο ίδιος θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό να προκύψει ένα αθωωτικό αποτέλεσμα με αναγνώριση ελαφρυντικών. Το ότι η καταδίκη περιορίζεται σε ένα αδίκημα δίνει περιθώριο για μια καλή προετοιμασία στην υπεράσπιση, ενώ προσέθεσε επίσης πως από πλευράς της πλοιοκτήτριας εταιρίας δεν θεωρείται πιθανό πως θα ζητηθούν αποζημιώσεις για όσα συνέβησαν στο λιμάνι μετά τη χθεσινή απόφαση.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.