«Αισιόδοξες προοπτικές για τη νήσο Χρυσή από την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος»


0
(0)

Σε θετικό και αισιόδοξο κλίμα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη στην Κρήτη και στην Ιεράπετρα με θέμα το τριετές σχέδιο διαχείρισης για τη νήσο Χρυσή, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τον Υπουργό πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Νήσο Χρυσή και σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με τη συμμετοχή  του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, της διοικήτριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κας. Μαρίας Κοζυράκη, του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη, του προέδρου του φορέα προστατευόμενων περιοχών κεντρικής και ανατολικής Κρήτης κ. Μιχάλη Προμπονά, του Λιμενάρχη Ιεράπετρας  Αντιπλοιάρχου κ. Ιωάννη Παπαδάκη, της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κας. Χρύσας Σοφιανού, της αντιδημάρχου κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη, του Προέδρου του ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, της γενικής γραμματέως του Δήμου κας. Θεοδώρας Χριστοδούλου, συμβούλων του Υπουργού,  εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και της  Κτηματικής Υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας παρουσίασε στον Υπουργό τις προτάσεις του και υπέδειξε τις παρατηρήσεις του Δήμου Ιεράπετρας επί του διαχειριστικού σχεδίου που στοχεύουν στη βέλτιστη προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της Χρυσής.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος: «Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι ο ίδιος ο Υπουργός ενεπλάκη προσωπικά με διάθεση να δώσει ουσιαστική λύση στο θέμα διαχείρισης της Χρυσής.

Ως Δημοτική Αρχή που προσπαθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στη Νήσο Χρυσή ώστε να την προστατεύσουμε και να την αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα στηρίξουμε δυναμικά αυτή την καινούργια προσπάθεια.

Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον και ευελπιστώ ότι με κοινή δέσμευση, δουλειά και συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων θα προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε για τη Χρυσή.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.