Αθερίνα τηγανητή με σάλτσα ταρτάρ


0
(0)

Συστατικά

Για τα ψάρια

  • 1 κιλό αθερίνα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • σάλτσα ταρτάρ, για το σερβίρισμα

Για το πανάρισμα

  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα σακουλάκι πλαστικό, ειδικό για τρόφιμα, ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
  • Βουτάμε λίγα-λίγα τα ψάρια μέσα στο σακουλάκι και τα χτυπάμε κλείνοντας καλά το σακουλάκι για να αλευρωθούν.
  • Αφαιρούμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το παραπανίσιο μείγμα παναρίσματος. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε και το λάδι μας πιο καθαρό καθώς τηγανίζονται τα ψάρια.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο (2-3 εκ. σε ύψος) σε ένα βαθύ τηγάνι 26 εκ. διαμέτρου σε δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 180ο C.
  • Μόλις κάψει το ηλιέλαιο, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια σε δόσεις πάντα για να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού και τηγανίζουμε τα ψάρια για πολύ λίγο χρόνο. 1-2 λεπτά είναι αρκετά ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών, βέβαια.
  • Δοκιμάζουμε, κι αν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα ψάρια μας με τη σάλτσα ταρτάρ.

Tip

Προσέχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού και το χρόνο ψησίματος γιατί το ψάρι είναι πολύ μικρό και μπορεί να καεί αμέσως!

akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.