Αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης»: «Χρυσή» ευκαιρία για το «φιλέτο» των 3000 στρεμμάτων


0
(0)

Προτάσεις για μητροπολιτικό πάρκο ή εμπορικό κέντρο

«Χρυσή» ευκαιρία για την Κρήτη, αποτελεί η μελλοντική αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης φιλέτο, 3.000 στρεμμάτων του Αεροδρομίου Ηρακλείου « Νίκος Καζαντζάκης»,  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να τονίζουν την ανάγκη κατάθεσης μιας ολοκληρωμένης πρότασης προς όφελος της ανάπτυξης , της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, πρόκειται να εκπονηθεί χωρικό σχέδιο που θα αφορά ολόκληρη τη δημοτική ενότητα της Νέας Αλικαρνασού ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει και η τεράστια έκταση της ΣΕΑΠ και της 126 Σμηναρχία Μάχης.

Οι πρώτες σκέψεις

Για να μην καταντήσει … Ελληνικό, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο θα κλείσει μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, ο τεχνικός κόσμος, αυτοδιοικητικοί , παράγοντες του τουρισμού και της κτηματαγοράς, καταθέτουν τις πρώτες σκέψεις τους για την τεράστια αυτή έκταση, όπως: πολυθεματικό μητροπολιτικό πάρκο, Κέντρο Επιχειρηματικής Έρευνας, κοινωνικές υποδομές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσω ενός εμπορικού κέντρου ενώ στο μοντέλο αξιοποίησης περιλαμβάνονται δράσεις τόσο για την οικιστική , όσο και την τουριστική ανάπτυξη.

Όπως τονίζεται, Αυτοδιοίκηση, φορείς και τοπική κοινωνία θα πρέπει να έχουν ισχυρό λόγο στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται στην τεράστια έκταση φιλέτο, η οποία χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα οικόπεδα της Μεσογείου.

Η ευρύτερη περιοχή θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης ενώ θα δοθεί το “φιλί ζωής” στην Αλικαρνασό, καθώς στο μικροσκόπιο των αρμοδίων θα μπει και το ζήτημα της αναθεώρησης των συντελεστών δόμησης, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχουν περιορισμοί σε ότι αφορά στα ύψη κτιρίων, πλησίον του αεροδρομίου Ηρακλείου.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *