Αγρότισσα από την Ιεράπετρα χάνει οικονομικό βοήθημα για οφειλή 0,81 ευρώ η οποία δεν μπορεί να αποπληρωθεί!


0
(0)

Μια πραγματικά πρωτοφανή εμπειρία που θυμίζει άλλες εποχές περιέγραψε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ένας αγρότης από την Ιεράπετρα ο οποίος, μαζί με τη σύζυγο του, ταλαιπωρούνται για μια απλή αίτηση και χάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται λόγω της ανυπαρξίας ενός αξιόπιστου συστήματος διαχείρισης των ασφαλιστικών τους οφειλών…

Πρόκειται για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που αφορούν τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες, για τα οποία αυτές τις μέρες γίνονται οι δηλώσεις και δίνονται συνολικά σε 4.000 τρίτεκνες και 1.000 πολύτεκνες, κατά κύριο επάγγελμα αγρότισσες στη χώρα.

Το μόνο «πρόβλημα» που υπάρχει σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι πως απαιτείται να μην υπάρχουν απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες όμως το σχετικό πληροφοριακό σύστημα δεν μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα.

Έτσι όπως μας μετέφερε ο συγκεκριμένος αγρότης του οποίου η σύζυγος πληρεί όλα τα κριτήρια για να λάβει το συγκεκριμένο επίδομα -όπως και το έλαβε το 2018- την επόμενη χρονιά, το 2019, ενώ είχε πληρώσει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές και είχε μηδενικό υπόλοιπο, το σύστημα δεν είχε δει την πληρωμή και έτσι δεν μπορούσε καν να κάνει αίτηση για να λάβει τα χρήματα.

Κι αυτό γιατί, όπως λέει, το σύστημα του ΟΓΑ που δέχεται τις ασφαλιστικές εισφορές αργεί πολύ να ενημερωθεί με τα πραγματικά στοιχεία και μπορεί να περάσουν έως και 4-5 μήνες ώστε να γίνει συγχρονισμός των στοιχείων και έτσι για όλο αυτό το διάστημα, να φαίνεται πως υπάρχει χρέος.

Έτσι λοιπόν, το 2019 η συζυγός του έχασε τα χρήματα που δικαιούταν, και το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και φέτος για ένα παρόμοιο λόγο.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι πως ενώ και πάλι έχουν πληρωθεί όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, το σύστημα εμφανίζει, άγνωστο γιατί, ένα χρέος 81 λεπτών του ευρώ, το οποίο μάλιστα έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και έτσι και πάλι δεν μπορεί να γίνει η αίτηση, ούτε και να αποπληρωθει το συγκεκριμένο ελάχιστο ποσό.

Η κατάσταση αυτή τον έκανε να αναζητήσει πιο έντονα λύση αφού πέρα από τα υπόλοιπα δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε επικοινωνία με τα αρμόδια γραφεία στην Αθήνα, στα οποία κανένα τηλέφωνο δεν απαντά, και έτσι ο ίδιος αναζητά πολιτική λύση στο πρόβλημα, τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, τα οποία όπως γίνεται κατανοητό, μέσω της τεχνολογίας θα μπορούσαν να λυθούν πάρα πολύ γρήγορα.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.