Αγρότης σε απόγνωση με το θερμοκήπιό του για 4η, 5η και 6η φορά να γίνεται ρημαδιό από αδέσποτα ζώα


0
(0)

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη αλλά ελπίζουμε να είναι αυτή η φορά η τελευταία φορά που ασχολούμαστε στο Ράδιο Λασίθι με το πρόβλημα που για χρόνια αντιμετωπίζει ένας αγρότης της περιοχής του οποίου το θερμοκήπιο και οι καλλιέργειες συνεχώς καταστρέφονται από αδέσποτα ή και δεσποζόμενασκυλιά.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κονταξάκη ο οποίος έχει μια θερμοκηπιακή μονάδα στην περιοχή Λιβάδια μερικές εκατοντάδες μέτρα έξω από το νέο σχέδιο πόλης της Ιεράπετρας, η οποία γίνεται διαρκώς στόχος σκύλων οι οποίοι μπαίνουν μέσα στη μονάδα του, καταστρέφουν τις καλλιέργειες, εξωτερικές εγκαταστάσεις, ενώ στο παρελθόν του είχαν αφανίσει κυριολεκτικά, κότες και άλλα ζώα που διατηρούσε σε διπλανό χώρο.

Τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή σιτίζονται από ένα άτομο που διατηρεί διπλανό οικόπεδο, χωρίς επαρκή περίφραξη.

Ο κ. Κονταξάκης για άλλη μια φορά επικοινώνησε με το Ράδιο Λασίθι με έκδηλη αγανάκτηση αφού τόσο χθες όσο και τις προηγούμενες μέρες τα ζώα μπήκαν στη μονάδα του και κατέστρεψαν σχεδόν τις μισές του καλλιέργειες. Όπως λέει ο ίδιος ο λόγος που η καταστροφή δεν έφτασε στο 100% ήταν απλά δεν είχε προλάβει να δέσει με σπάγκους τα νέα του φυτά και έτσι οι ζημιές εκεί ήταν λιγότερες.

Ο ίδιος στο παρελθόν έχει αναζητήσει βοήθεια από τη Δημοτική Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να έχει αποτέλεσμα, και πλέον διεκδικεί άμεση αποζημίωση για όλη την καταστροφή που έχει υποστεί αλλά και ταυτόχρονα να δοθεί μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Σε παρέμβασή του στο Ράδιο Λασίθι περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ενώ με τη σειρά της απαντήσεις έδωσε εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκης, η οποία αν και δεν είναι αρμόδια για το θέμα θέλησε να βοηθήσει την κατάσταση.

Όπως είπε τόσο ο συγκεκριμένος όσο και κάθε πολίτης δικαιούται αποζημίωση σε κάθε πρόβλημα για το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πως υπαίτιος είναι ο Δήμος Ιεράπετρας, κάτι που συμβαίνει ήδη σε αρκετές περιπτώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως είπε, εφόσον μπορεί να αποδειχθεί ότι τα σκυλιά είναι αδέσποτα και καταγραφούν οι ζημιές, μπορεί να γίνει αίτηση αποζημίωσης. Πρόβλημα μπορεί να προκύψει εφόσον τα ζώα είναι δεσποζόμενα οπότε θα πρέπει να ακολουθηθούν διαφορετικές διαδικασίες.


0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.