Αγρότης από την Άρβη έπαθε ζημιά 100.000€ και ο ΕΛΓΑ τον αποζημίωσε μόνο με 3.308€!


0
(0)

Μια τεράστια περιπέτεια χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ένας αγρότης από την Άρβη ο οποίος μετά από τεράστια ζημιά που έπαθε στο θερμοκήπιό του, τον περασμένο Φεβρουάριο, και ενώ ο ίδιος είναι ασφαλισμένος στον ΕΛΓΑ, είδε τελικά στο λογιαριασμό του να μπαίνει μια ελάχιστη αποζημίωση.

Ο Μάνος Βραχνάκης είδε την περιουσία του να καταστρέφεται πριν από μερικούς μήνες όταν οι θυελλώδεις άνεμοι ισοπέδωσαν ένα θερμοκήπιο 5 στρεμμάτων που είχε στην περιοχή της Άρβης. Εκείνος είναι από τους λίγους που έχει ασφαλισμένη την περιουσία του στον ΕΛΓΑ πληρώνοντας πλέον πάνω από 2.000 ευρώ το χρόνο, και έτσι γρήγορα έκανε όλες απαραίτητες διαδικασίες για να λάβει την αποζημίωσή του.

Όπως λέει μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, η καταγραφή που έγινε από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, φανέρωνε πλήρως το μέγεθος της καταστροφής που ο ίδιος την υπολογίζει πάνω από 100.000 ευρώ και οι πρώτες εκτιμήσεις έδειχναν ότι θα λάμβανε μια ικανοποιητική αποζημίωση που υπολογιζόταν περίπου στις 30.000 ευρώ.

Κι όμως λίγο πριν το Πάσχα όταν και ανακοινώθηκαν οι αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, εκείνος είδε στο λογαριασμό του να μπαίνουν μόλις 3.308 ευρώ! Και πέρα απ’ αυτό για να λάβει αυτά τα χρήματα τον είχαν ενημερώσει πως έπρεπε να εξοφλήσει ένα χρέος σχεδόν 6.000 ευρώ που είχε, με τη διαβεβαίωση πως η αποζημίωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Οι αντίδρασή του ήταν άμεση και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους η μόνη απάντηση που έλαβε ήταν πως ο ίδιος έκανε λάθος αφού δεν προχώρησε σε διαδικασία ένστασης. Κάτι το οποίο ο ίδιος δεν γνώριζε πως μπορούσε να κάνει αφού δεν είχε ενημερωθεί από κανένα για όλα τα στάδια της διαδικασίας…

Τελικά μετά από πολλές πιέσεις του επετράπη να κάνει αναδρομικά την ένσταση, με τον ίδιο πλέον να περιμένει τις εξελίξεις και να είναι έτοιμος να κινηθεί δικαστικά για να δικαιωθεί, εφόσον δεν βρει λύση μέσω της ένστασης.

Ακούστε αναλυτικά:(ΕΔΩ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.