Αγρότης έσωσε δηλητηριασμένο γύπα στο Ορεινό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ένα περίεργο περιστατικό που θα το θυμάται για καιρό συνέβη την Παρασκευή 1η του Νοέμβρη σε έναν κάτοικο του Ορεινού. Όταν άκουσε τον σκύλο του να γαβγίζει δεν μπορούσε να πιστέψει τι θα έβλεπε μπροστά του. Ένας γύπας ήταν στο έδαφος αρκετά αδύναμος ώστε να μη μπορεί να πετάξει.

Ο κ. Παντελής Σαρικλάκης όπως δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι μαζί με έναν φίλο του πλησίασαν με αρκετή προσοχή το αρπακτικό πτηνό στην αρχή για να το παρατηρήσουν όμως στην συνέχεια κατάλαβαν πως ήταν άρρωστο. Με ένα τσουβάλι κατάφεραν να το πιάσουν και να το μεταφέρουν από την τοποθεσία που το βρήκαν σε Κτηνίατρο της περιοχής για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες μιας και διαπιστώθηκε πως είχε φάει κάτι δηλητηριασμένο.

Αυτή τη στιγμή ο γύπας βρίσκεται στα Χανιά για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του και στην συνέχεια θα επιστρέψει για να ελευθερωθεί στο Ορεινό.

Ο κ. Σαρικλάκης μοιράστηκε μαζί μας πως όταν επιστρέψει το αρπακτικό για να το αφήσουν ελεύθερο θα του δώσει το όνομα του χωριού του δηλαδή «Ορεινός» μιας και όπως τον ενημέρωσαν ήταν αρσενικός.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.