Αγρότες Κρήτης: Με “συνταγή”… περονόσπορου οι αποζημιώσεις για το δάκο


0
(0)

Τις κινήσεις των επόμενων ημερών σχεδιάζουν οι αγρότες της Κρήτης, που τονίζουν ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει μία λύση σε σχέση με την ελαιοπαραγωγή.

Μετά από τη χθεσινή συνάντηση τους που είχε οργανωτικό χαρακτήρα, οι αγρότες ετοιμάζονται για διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους απ’ όλες τις Ένωσης, με συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη, καθώς και οργάνωση επίσκεψης στην Αθήνα και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στόχος τους είναι να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που υπάρχουν, για το πώς έχουν προχωρήσει οι δράσεις της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί, αλλά και για το πώς οργανώνονται οι επόμενες κινήσεις σε σχέση με τις αποζημιώσεις. Οι αγρότες ιδανικά επιδιώκουν να προχωρήσουν άμεσα διαδικασίες ώστε να δοθούν κάποιες προκαταβολές αποζημιώσεων, αν αυτό είναι εφικτό και στη συνέχεια να λάβουν, εφόσον το κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπόλοιπο των αποζημιώσεων που προβλέπεται.

Παρά το γεγονός πως θεωρείται αρκετά δύσκολο να καταρτιστεί ένας επαρκής και άρτιος φάκελος που να αξιώνει και να κερδίζει τελικά αποζημιώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι αγρότες εκτιμούν πως η διεκδίκηση δεν είναι ουτοπική. Παραθέτουν μάλιστα ως δεδομένη, την περίπτωση των αποζημιώσεων από τον περονόσπορο του 2011, όπου άργησαν μεν, αλλά καταβλήθηκαν, αφού μπόρεσε να υπάρξει μια επαρκής τεκμηρίωση ζημιάς που και πάλι είχε τη βάση της στις αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *