Αγρότες: ενίσχυση από 7.000 έως και 50.000 ευρώ από την Ε.Ε


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Νέο “έκτακτο” πακέτο στήριξης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό

Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε και υπερψήφισε το Εξαιρετικό Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η υιοθέτηση της τροποποίησης του πακέτου ανάκαμψης  παρέχει ενισχυμένη υποστήριξη στους

Έλληνες και στους Ευρωπαίους αγρότες από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα με 605 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 68 αποχές.

Οι προτάσεις, που υπερψηφίστηκαν, αφορούν:

  • Μέγιστη κατ’ αποκοπή πληρωμή έως και 7.000 ευρώ ανά αγρότη αντί 5.000 ευρώ, που ήταν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έως 50.000 ευρώ ανά ΜμΕ.
  • Εκταμίευση των ποσών έως τον Ιούνιο του 2021, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2020.
  • Αύξηση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης των κονδυλίων από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης από 1% στο 2%.

Mανώλης Κεφαλογιάννης: «Σημαντική ενίσχυση για την Ελληνική Γεωργία και την ανάκαμψη του Κλάδου, από το νέο πακέτο στήριξης προς τους αγρότες.»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σχολίασε οτι  το νέο πακέτο στήριξης πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση για την Ελληνική Γεωργία και την ανάκαμψη του κλάδου.

Μάκης Βορίδης: Εισακούστηκαν οι θέσεις μας- Σημαντική ενίσχυση Αγροτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

“O ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης χαιρετίζει την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνουν και να υπερψηφίσουν το Εξαιρετικό Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου αυτά να διατεθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση.

Το σχέδιο του κανονισμού προβλέπει μάλιστα τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου μέτρου σε ποσοστό 2% του ΠΑΑ, γεγονός που δικαιώνει τη θέση και τις επιδιώξεις της πατρίδας μας για τη διάθεση επιπλέον πόρων υπέρ των αγροτών τις οποίες είχε εκφράσει ο κ. Βορίδης στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 13 Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε παράλληλα την επέκταση του χρόνου καταβολής της συγκεκριμένης ενίσχυσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων να ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το σχέδιο κανονισμού αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο προς έγκριση και εν συνεχεία ο νέος νόμος της ΕΕ θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδας της και θα τεθεί σε άμεση ισχύ.”

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.