Αγροτικός Σύλλογος και Δήμος Ιεράπετρας δίνουν απαντήσεις για το πως μπορούν να έρθουν εργάτες γης στην περιοχή


Τελευταία ενημέρωση 15 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Με δύο ανακοινώσεις, η μια από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας και η άλλη από την αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιεράπετρας, δίνονται απαντήσεις για όλους τους διαθέσιμους τρόπους που μπορούν, αυτή τη στιγμή να βοηθήσουν στην εύρεση εργατικού δυναμικού, είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για εργάτες από τρίτες χώρες, είτε για πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας σε ελληνικά νησιά.

Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Εξεύρεση εργατικού δυναμικού για αγροτικές εργασίες.

Σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης εργατικού προσωπικού στις αγροτικές δραστηριότητες αναφέρουμε τα εξής:

-Καλούμε πρωτίστως τους Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία του Συλλόγου.

-Επιπλέον ενημερώνουμε ότι ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας αναλαμβάνει με υπευθυνότητα την σύνταξη των φακέλων για την διαδικασία μετάκλησης εργατών γης από Τρίτες χώρες.

-Υπαρχει επίσης η δυνατότητα μετάκλησης και για ζευγάρια εργαζομένων από τις χώρες του Πακιστάν και Μπαγκλαντές (υπό προϋποθέσεις) καθώς και την Αίγυπτο.

-Τονίζουμε επίσης ότι, παρόλες τις ισχύουσες δυσμενείς συνθήκες λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στις διαδικασίες μετακλήσεων, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η κατάθεση των κατά παρέκκλιση αιτήσεων στο Τμήμα Αδειών Διαμονής πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2022, όπου είναι η καταληκτική ημερομηνία βάσει της νομοθεσίας, εάν δεν υπάρξει επιπλέον παράταση, ζήτημα για το οποίο ήδη έχουμε αιτηθεί ως Σύλλογος.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.
Στόμιο Νέας Ανατολής
Τ. 2842041335 / Δευτέρα – Πέμπτη / 9:00 -13:00

Δήμος Ιεράπετρας: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

Ο Δήμος Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον πυλώνα της απασχολησιμότητας του προγράμματος HELIOS ενημερώνει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Αγροτικούς Φορείς και μεμονωμένους παραγωγούς, που αναζητούν εργατικό δυναμικό για να απασχοληθεί στις αγροτικές παραγωγές και τα συσκευαστήρια στην περιοχή της Ιεράπετρας, ότι μπορούν να αποστείλουν τις ανάγκες τους ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.office.com/r/fjJr5mGBeL

Κατά την υποβολή του αιτήματος σας μπορείτε να περιγράψετε πού βρίσκεται ο τόπος απασχόλησης, πόσα άτομα χρειάζεστε, τι προσφέρετε στους εργαζόμενους σας κλπ.

Στη συνέχεια ένας υπεύθυνος του προγράμματος HELIOS, θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να επιβεβαιώσει όσα έχετε ζητήσει και θα συμφωνήσετε από κοινού τα επόμενα βήματα.

Σε περίπτωση εύρεσης υποψηφίων ο υπεύθυνος θα μοιραστεί μαζί σας τα βιογραφικά σημειώματα των ενδιαφερόμενων και θα σας υποστηρίξει να έρθετε σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους.

Τα άτομα που διασυνδέονται με την αγορά εργασίας είναι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή προσωρινής προστασίας έχουν πλήρες δικαίωμα στην αγορά εργασίας μπορούν να εργαστούν με ένσημα ΕΦΚΑ και με εργόσημο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να στείλετε τις απορίες σας στον παρακάτω λογαριασμό e-mail: iomathensheliosjobs@iom.int

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα & Αγροτικής Οδοποιίας
Νεκτάριος Παπαδάκης

13

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.