Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Οι αγρότες να ζητούν ελάχιστες τιμές από τα δημοπρατήρια – Περιμένουμε να ακούσουμε προτάσεις

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Άμεσες παρεμβάσεις με τη συμμετοχή των αγροτών της περιοχής για την ανατροπή της κατάστασης με την κατάρρευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Ο Γιώργος Δελημπαλταδάκης, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα προτείνονται εκ μέρους του Συλλόγου και ζήτησε παρεμβάσεις των αγροτών, ώστε να ακουστούν κι άλλες ιδέες και να μελετηθεί πρακτικά η εφαρμογή τους.

Η πρόταση που γίνεται από πλευράς του Αγροτικού Συλλόγου είναι ο κάθε παραγωγός της Ιεράπετρας, από τις 30 Μαρτίου, να ζητά από τα δημοπρατήρια μια κατώτατη τιμή που ο ίδιος θεωρεί δίκαιη για τα προϊόντα του και να διαπραγματεύεται ο ίδιος την κατώτατη αυτή τιμή με ρεαλιστικά δεδομένα. Παρόμοια πρόταση κατατέθηκε χθες και από άλλη ομάδα αγροτών της περιοχής που ζητούν ενιαία κατώτατη τιμή.

Μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να επιβληθεί συνολικά, τόνισε ο κ. Δελημπαλταδάκης, όμως το ζητούμενο είναι  ο κάθε αγρότης  να πάρει την κατάσταση στα χέρια του , με τελικό στόχο η κίνηση να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα και συμμετοχή του αγροτικού κόσμου σε ποσοστό άνω του 80%.

Τα δημοπρατήρια  όπως είπε πρέπει να γίνουν οι βάση για να ξεκινήσει η αλλαγή, με το Σύλλογο να θεωρεί πως τα δημοπρατήρια δεν θα έχουν πρόβλημα, αφού όσο ανεβαίνουν οι τιμές, τόσο μεγαλύτερα κέρδη θα έχουν από τα ποσοστά.

Ο ίδιος τόνισε πως ζητούμενο δεν είναι μια ενιαία κατώτερη τιμή, αφού υπάρχουν πολλές ποικιλίες και πολλές ποιότητες στα προϊόντα, για αυτό και θεωρείται δεδομένο πως το Υπουργείο δεν θα μπορεί να παρέμβει καθορίζοντας εκείνο τις τιμές. Ζητούμενο είναι οι αγρότες της περιοχής να ενεργοποιηθούν και να πετύχουν να πωλούν τα προϊόντα τους καλύπτοντας τουλάχιστον το κόστος παραγωγής.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.