Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Μη ικανοποιητικές απαντήσεις για τους μετακλητούς εργάτες σε συζήτηση στη Βουλή


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ή ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Αγγελική Αδαμόπουλου κατέθεσε επερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν σήμερα στην διαδικασία μετάκλησης εργατών γης από Τρίτες Χώρες. Η επερώτηση προήλθε έπειτα από συνεργασία της κ. Αδαμοπούλου με τους Αγροτικούς Συλλόγους της Κρήτης και άλλους φορείς, με στόχο πάντα την ανάδειξη σε αυτό το φλέγον ζήτημα για τον πρωτογενή τομέα.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότης Μηταράκης, με τις απαντήσεις του προς την κ. Αδαμοπούλου, ενώ φάνηκε ότι ήταν ενήμερος για το πρόβλημα δεν έδωσε σαφή και ξεκάθαρο πλάνο για την αντιμετώπιση του.

Η εξέλιξη αυτή ΔΕΝ είναι θετική για τον αγροτικό κλάδο, αφού οι κάλυψη των αναγκών σε εργατικό δυναμικό έπρεπε ΗΔΗ να είχε ολοκληρωθεί ώστε να ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος.

Αντιθέτως, ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι σήμερα συζητείται η εκ βάθρων αλλαγή του κώδικα μετανάστευσης ενώ καταβάλει υπερπροσπάθεια να κατατεθεί στο 2022.

Ο χρόνος είναι περιορισμένος για την εξεύρεση λύσης και την ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν αποκλειστικά και μόνο τα συναρμόδια υπουργεία και οι αναποτελεσματικές έως τώρα ενέργειες των Υπουργών.

Δυστυχώς, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι ολέθριες, όχι μόνο για τον αγροτικό κλάδο αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία οπού η έλλειψη σε αγροτικά προϊόντα είναι πλέον προ των πυλών.

Ο Πρόεδρος
Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.