Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Κανένας συμβιβασμός πριν το Πρωτοδικείο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ένα σίριαλ χωρίς τέλος εξελίσσεται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας μετά τις εκλογές που κατέληξαν χωρίς πρακτικά να γίνει δεκτό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε, με 4 μέλη που εκλέχθηκαν να έχουν παραιτηθεί και να εκκρεμεί εκδίκαση της διαμάχης που έχει προκύψει από το Ειρηνοδικείου προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια.

Η Κατερίνα Τσικαλουδάκη η οποία ήταν πρόεδρος την περασμένη περίοδο, και εκλέχθηκε ξανά πρόεδρος μετά τις τελευταίες εκλογές μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για τις τελευταίες εξελίξεις και τις δικές της θέσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η ίδια όπως έχει πολλές φορές επαναλάβει, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, παρά τις παραιτήσεις και σύμφωνα με το καταστατικό του και την ισχύουσα νομοθεσία ο Σύλλογος μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα, να συνέλθει σε γενική συνέλευση και να αντικαταστήσει τα μέλη που παραιτήθηκαν.

Η κα Τσικαλουδάκη, τόνισε πως έχοντας πλέον μια σειρά απόψεων από νομικούς, σήμερα ή αύριο θα καταθέσει ένσταση στο Πρωτοδικείο απέναντι στην προσφυγή που έχει ήδη κατατεθεί.

Ο διχασμός που έχει προκύψει τώρα αλλά και στο παρελθόν, είναι βέβαιο πως έχει κουράσει τον κόσμο ο οποίος απέχει από τις διαδικασίες και τις συνελεύσεις του Συλλόγου.

O Παναγιώτης Μπαλοθιάρης πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής, ο οποίος έχει καταθέσει την προσφυγή στο Ειρηνοδικείο, βρέθηκε με τη σειρά του στο Ράδιο Λασίθι, υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά πως η ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τον Αγροτικό Σύλλογο είναι αυτή που αφορά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όχι για συνεταιριστικές οργανώσεις.

Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την οποία δεν φαίνεται να μπορεί να προκύψει κάποιος συμβιβασμός και έτσι η λύση, η ερμηνεία και εφαρμογή της νομοθεσίας θα δοθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο στις 7 Φεβρουαρίου.

H κα Τσικαλουδάκη παρά το κλίμα διαφωνίας που υπάρχει κάλεσε όλους να παρευρεθούν στη συνέλευση για την οποία έχει γίνει πρόσκληση, κάτι στο οποίο για άλλη μια φορά διαφώνησε ο κ. Μπαλοθιάρης αφού θεωρεί πως η όποια συνέλευση στερείται νομιμότητας και έτσι δεν μπορεί να παράγει κανένα αποτέλεσμα, με τον ίδιο να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.