Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Εξαντλήθηκε για πρώτη φορά ο αριθμός αδειών εργασίας για εργάτες γης από τρίτες χώρες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λασιθίου κ.Γουλιδάκη Ιωάννη η οποία κοινοποιείται στους συναρμόδιους Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου, Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, στέλνει ο Αγροτικόσ Σύλλογος Ιεράπετρας σχετικά με τον Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2021 και 2022, στον νομό Λασιθίου.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Κε Αντιπεριφερειάρχη,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή να σας ενημερώσουμε για την υφιστάμενη κατάσταση στις προβλεπόμενες θέσεις εποχικής εργασίας για εργάτες γης στον Νόμο Λασιθίου (περίοδο 2021-2022).

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ανέλαβε πρωτοβουλία και συνέβαλε στην διεκπεραίωση στο σύνολο των υποθέσεων από τους αγρότες- εργοδότες (μέλη Συλλόγου) που απευθύνθηκαν στα γραφεία μας διευκολύνοντας έτσι την απόκτηση νομιμοποιητικών εγγράφων, κυρίως για τους παράτυπα διαμένοντες στην χώρα μας αλλά και με την διαδικασία της μετάκλησης.

Ως εκ τούτου, για πρώτη φορά τις τελευταία δεκαετία , ο προβλεπόμενος αριθμός αδειών έργου πολιτών τρίτων χωρών στον Νομό Λασιθίου ΕΞΑΝΤΛΉΘΗΚΕ, πριν την λήξη της περιόδου.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σε συνεργασία με το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί άμεσα ο νέος Νόμος 4115/2022 ΦΕΚ 63/24.3.2002, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι διαθεσιμότητα σε θέσεις εργασίας ανά Νομό.

Από τα παραπάνω, σας καλούμε ως εκπρόσωποι αγροτικού κλάδου, όπως προβείτε άμεσα στις ανάλογες ενέργειες σας προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναούτάκη ώστε να αυξηθεί ο αριθμός αδειών για εποχική εργασία για το Νομό Λασιθίου σε επιπλέον 300 θέσεις έως το τέλος 2022.

Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασης στο ζήτημα του εργατικού δυναμικού, που ίσως αναδειχθεί ο παράγοντας που θα επηρεάσει περισσότερο από όλους, για την μείωση ή εγκατάλειψη της παραγωγής σε πολλές καλλιέργειες.

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος
Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βιαννιτάκης Μιχαήλ»

26

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.