Αγκυροβολημένο το Ορούτς Ρέις – Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος έως τις 2 Αυγούστου


0
(0)

Το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις (Oruc Reis) συνεχίζει να βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδο στο λιμάνι της Αττάλειας, με τις προθέσεις της Τουρκίας να είναι αν μη τι άλλο εμφανείς ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα

Όσο τα τουρκικά πολεμικά – που δεν ξεπερνούν τα 12 – βρίσκονται στην πλευρά του Αιγαίου, παρότι εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στα μικρασιάτικα παράλια χωρίς να κινούνται, τόσο σε ότι αφορά τον ελληνικό στόλο, όπως είπε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσει να βρίσκεται όλος έξω, σε σημεία θερμού ενδιαφέροντος με έμφαση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, η αυξημένη επιφυλακή στην οποία επιμένει το ΓΕΕΘΑ χαρακτηρίζει την αμετάβλητη στάση των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο η Τουρκία επιμένει στην παράνομη NAVTEX.

Μπορεί κάποια από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που είχαν εξέλθει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ να χάραξαν ρότα επιστροφής σε αυτόν μετά από μια σύντομη παραμονή στα μικρασιάτικα παράλια ωστόσο η παράνομη NAVTEX παραμένει συνεπώς και η επιφυλακή μέχρι τις 2 Αυγούστου, όποτε και λήγει.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr