Αγίου Γεωργίου 2020: Πότε «πέφτει» φέτος;


0
(0)

Είθισται να εορτάζεται, είτε, στις 23 Απριλίου, είτε της Δευτέρα του ΠάσχαΗ ημερομηνία του Πάσχα καθορίζει, κάθε χρόνο, το πότε θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, η οποία είθισται να εορτάζεται στις 23 Απριλίου, ωστόσο η γιορτή δεν είναι σταθερή.

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου έχει συνδυαστεί με την ημερομηνία του Πάσχα και άλλοτε η μνήμη του τιμάται τη Δευτέρα του Πάσχα, άλλοτε στις 23 Απριλίου οπότε και εορτάζει, σύμφωνα με το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Όταν το Πάσχα «πέφτει» μετά τις 23 Απριλίου, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μεταφέρεται τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα.

Έτσι, φέτος, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου «πέφτει» στην ημέρα της, δηλαδή την Πέμπτη 23 Απριλίου μιας και η ημερομηνία του Πάσχα ήταν στις 19 Απριλίου.

Ο βίος του Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε μεταξύ 275 και 281, στη Νικομήδεια της Βιθυνίας, και οι δύο γονείς του είχαν βαπτιστεί Χριστιανοί. Ο πατέρας του, Γερόντιος, ήταν στρατιωτικός και η μητέρα του, Πολυχρονία, καταγόταν από την Παλαιστίνη.

Στη συνέχεια, στην πορεία της ζωής του, εντάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό, αλλά αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές του Διοκλητιανού για διωγμούς κατά των Χριστιανών και ομολόγησε την πίστη του.

Ο αυτοκράτορας διέταξε να υποβάλουν τον Άγιο Γεώργιο σε φρικτά βασανιστήρια, προκειμένου να απαρνηθεί την πίστη του. Έτσι, τον λόγχισαν, του ξέσκισαν τις σάρκες με μαχαίρια. Έπειτα, τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και, κατόπιν, τον ανάγκασαν να βαδίσει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Εκείνος υπέμεινε καρτερικά το μαρτύριο και, στις 23 Απριλίου 303, αποκεφαλίστηκε στα τείχη της Νικομήδειας.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι πολιούχος σε πολλές περιοχές και χωριά της πατρίδας μας, όπως είναι το Σουφλί, η Γουμένισσα Κιλκίς, η Νεμέα, η Νεάπολη Ηλείας και το Καματερό Αττικής.

Πηγή: sputniknews.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *