Ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό στη Νέα Καληδονία


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Ήρθη ο συναγερμός που είχε εκδοθεί για τσουνάμι μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Νέα Καληδονία, όπου σχηματίστηκαν κύματα ύψους έως δύο μέτρων και δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

“Οι παρατηρήσεις και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν επιτόπου επιβεβαιώνουν ότι η ένταση του τσουνάμι μειώνεται σημαντικά και ότι δεν υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος για τον πληθυσμό”, πρόσθεσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, διευκρινίζοντας ότι ο συναγερμός ήρθη στις 18:20 τοπική ώρα.

Ο συναγερμός διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και εκδόθηκε μετά τον πρώτο σεισμό 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με νέα εκτίμηση, ο οποίος σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα 160 χιλιόμετρα ανοιχτά του Μαρέ. Αργότερα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGC, χωρίς να εκδοθεί νέα προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι κάτοικοι της Νέας Καληδονίας οι οποίοι είχαν προειδοποιηθεί με μηνύματα, αλλά και με τις σειρήνες που ήχησαν για την πιθανότητα πρόκλησης τσουνάμι είχαν απομακρυνθεί από τις παράκτιες ζώνες.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.