Ήρθε το πρώτο πρόστιμο για καύσεις φυτικών στην Ιεράπετρα – Έκκληση της ΠΥ να σταματήσουν οι αγρότες


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Με τις πρώτες ψιχάλες της Πέμπτης και εν αναμονή μιας έντονης κακοκαιρίας ξεκίνησαν οι καύσεις αγροτικών υπολειμμάτων από πολλούς αγρότες στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας.

Ο διοικητής του τμήματος κ. Καλιοντζής, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, έκανε έκκληση στους αγρότες να σταματήσουν τις καύσεις αφού παρά τον βροχερό καιρό, διαχρονικά τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη, παρατηρούνται επικίνδυνες πυρκαγιές στην περιοχή από απροσεξία αγροτών, και βέβαια είναι σε ισχύ μέχρι τα τέλη του μήνα η αντιπυρική περίοδος.

Σήμερα όπως λέει ήδη έχει βεβαιωθεί ένα πρόστιμο σε αγρότη στο Στόμιο και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής επιτηρούν την περιοχή, χωρίς το περιθώριο προειδοποιήσεων, με τα πρόστιμα να βεβαιώνονται άμεσα.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν εφιαλτικό για τη χώρα σε επίπεδο πυρκαγιών και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή σε οποιοδήποτε περιστατικό καύσης.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να είναι υπομονετικοί μέχρι να τελειώσει ο Οκτώβρης και στη συνέχεια να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις καύσεις, αφού οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και εφόσον δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πάλι θα βεβαιώνονται τα ανάλογα πρόστιμα.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.