Έχει μέλλον το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στην Ιεράπετρα;


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ένα νομικό πρόσωπο του Δήμου Ιεράπετρας που τα περασμένα χρόνια λειτουργούσε με δυσκολίες και χωρίς ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τη συγκρότησή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου χθες σε σώμα.

Για τη νέα αυτή αρχή του ΝΠΔΔ Περιβάλλον μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο νέος πρόεδρος Ανδρέας Παπαδοπετράκης, δίνοντας το πλαίσιο στο οποίο ο ίδιος και τα μέλη του συμβουλίου σκοπεύουν να κινηθούν.

Χθες όπως είπε έγινε μια πρώτη κουβέντα για τα κεντρικά περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τα αγροτικά υπολείμματα, φυτικά και ανακυκλώσιμα, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την Ιεράπετρα, θα είναι μέσα στις προτεραιότητες του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ με μια πρώτη σκέψη όπως λέει ο κ. Παπαδοπετράκης να ενισχυθεί η ιδέα των οικιακών και επαγγελματικών κομποστοποιητών.

Συζήτηση έγινε και για τους ορεινούς όγκους της Θρυπτής, το Σελάκανο, το δάσος του Απηγανιά και το Φράγμα Μπραμιανών, ενώ παράλληλα ο κ. Παπαδοπετράκης ανέφερε πως το θέμα του ΣΧΟΑΑΠ, της εφαρμογής του και των παραβάσεων που προκύπτουν είναι ένα βασικό θέμα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί βάρος.

Ο κ. Παπαδοπετράκης τόνισε πως στο συμβούλιο συμμετέχει περιβαλλοντολόγος του οποίου οι απόψεις και οδηγίες θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν, ενώ και το θέμα της χρηματοδότησης του ΝΠΔΔ από το Δήμο Ιεράπετρας είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί ξανά και να διευκρινιστεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.