Έφτασε στην Ιεράπετρα ο Υπουργός Μ. Βορίδης


0
(0)

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ύστερα από την χθεσινή του επίσκεψη στη Σητεία. Βάση προγράμματος ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο. Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με όλους τους αγροτικούς φορείς της περιοχής στον Συνεταιρισμό «Ανατολή». Ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί είναι τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις στα κηπευτικά που επλήγησαν λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις ο υπουργός δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους αγρότες της Κρήτης μετά τα αλλεπάλληλα αιτήματα που δέχθηκε την περασμένη άνοιξη χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσό αλλά και χρόνο ακόμα.


Στη σύσκεψη στο δημαρχείο ο δήμαρχος Ιεράπετρας ζήτησε από τον υπουργό να παραδοθεί προς χρήση το οικόπεδο ΕΘΙΑΓΕ , ζήτησε την στήριξη του για το νέο εκθεσιακό κέντρο που προετοιμάζεται καθώς και άλλα έργα υποδομών που είναι της αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου.Ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα στον υπουργό να βρεθεί στα εγκαίνια της επόμενης agroexpo τον ερχόμενο Μάιο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε για τη παρουσία του στην Agroexpo 2021 , την παραχώρηση του οικοπέδου του ΕΘΙΑΓΕ τριών στρεμμάτων στον δήμο Ιεράπετρας ενώ για την έκταση των εικοσιπέντε στρεμμάτων θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία Δήμου , Περιφέρειας Κρήτης και Υπουργείου Ανάπτυξης για τη χρήση του. Ο κος Βορίδης τόνισε ότι θα δοθούν 150.000.000 ευρώ ως ενίσχυση στους ελαιοκαλλιεργητές λόγω covid -19 και τα χρήματα θα δοθούν στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε χθες Πέμπτη επίσκεψη στη Σητεία, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη και παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την ίδρυση της εταιρείας «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – La Sitia Α.Ε.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr