Έφτασαν οι πρώτες σωλήνες για την κατασκευή της προσαγωγού του φράγματος Μπραμιανών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Με το πρώτο φως της Δευτέρας ξεκίνησαν οι εργασίες εκφόρτωσης πάνω σε φορτηγά μεγάλου τύπου από γερανοφόρα οχήματα, των σωληνών που για  2 εβδομάδες βρίσκονται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για σωλήνες μεγάλου μήκους και αρκετά μεγάλες σε διάμετρο, που θα καλύψουν κατα΄αρχήν το 1/3 του προβλεπόμενου έργου, δλδ τα πρώτα 6 χιλιόμετρα, για να μεταφέρουν το νερό από το συλλεκτήριο των Μύθων στο φράγμα των Μπραμιανών Ιεράπετρας. Η τοποθέτησή τους θα ξεκινήσει από το σημείο της δεξαμενής που έχει κατασκευαστεί εδώ και αρκετούς μήνες και έμενε ένα μικρό μέρος για την ολοκλήρωσή της με την εισαγωγή της πρώτης σωλήνας που θα πρέπει να τοποθετηθεί στην υποδοχή.

Οι υπόλοιπες ποσότητες αυτό το διάστημα είναι σε κατασκευή σε εργοστάσιο στην Κίνα, μετά την ειδική παραγγελία που έγινε από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το ερχόμενο φθινόπωρο, κάτι που θα βάλει την εταιρεία να επισπεύσει όλες τις τεχνικές εργασίες μήπως αυτό γίνει εφικτό.

Πάντως, όπως όλοι οι ειδικοί επι του εργου έχουν αναφέρει, όταν το έργο αυτό θα τεθεί σε λειτουργία θα είναι μια σημαντική ανάσα για όλη την αγροτική Ιεράπετρα καθώς όλες οι ποσότητες του βρόχινου νερού από τα δυτικά θα διοχετεύονται μέσω του αγωγού στη λεκάνη του φράγματος, χωρίς να πηγαίνει τίποτα χαμένο.

17

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.