Ροή Ειδήσεων

Έτοιμο για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ το «Κανουνί»


0
(0)

Έτοιμο για να ξεκινήσει παράνομη γεώτρηση πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Sertao» που μετονομάστηκε σε «Κανουνί», ενώ αυτές τις μέρες γίνονται οι διαδικασίες εξασφάλισης και ετοιμασίας των απαραίτητων πλοίων υποστήριξης.

Όπως αναφέρει το philenews.gr, η Τουρκία, έχει μεν καταχωρήσει το όνομα «Κανουνί», όμως δεν άλλαξαν μέχρι χθες τα άλλα δεδομένα «μετεγγραφής» του γεωτρύπανου, μεταξύ των οποίων και η σημαία, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάντως, ήδη, η Τουρκία έχει εξασφαλίσει δύο πλοία υποστήριξης για τις νέες παράνομες δραστηριότητες, τα οποία – όπως και το “Κανουνί” – έχουν προσδέσει σε προβλήτα του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας με αυστηρά ελεγχόμενη πρόσβαση, στον κόλπο της Σελεύκειας (Tasucu).

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο «Φ» δείχνουν ότι, η Τουρκία έχει ναυλώσει ακόμα δύο πλοία υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων, τα οποία θα φτάσουν στο ίδιο σημείο τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Η ενίσχυση με πρόσθετα πλοία υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων ήταν αναγκαία, λόγω του ότι τρία από τα έξι ειδικά πλοία που αγόρασε την τελευταία διετία η Τουρκία μεταφέρθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα για υποστήριξη του «Πορθητή».

Το γεωτρύπανο «Κανουνί» στην νότια πλευρά της στρατιωτικής προβλήτας στην Σελεύκεια και τα πλοία υποστήριξης Ievoli Ivory» και «Olympic Challenger» στην βόρεια πλευρά, από δορυφορική φωτογραφία που λήφθηκε στις 16 Αυγούστου.

Η δορυφορική φωτογραφία λήφθηκε στις 18 Αυγούστου και φαίνεται η μετακίνηση των πλοίων υποστήριξης, ώστε να μπορέσει να προσδέσει και το τρίτο πλοίο που φτάνει εντός 24ωρων εκεί.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *