Έτοιμος για προληπτικές δράσεις για τον κορονοϊό έστω και χωρίς κρατικές χρηματοδοτήσεις ο Δήμος Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο παραμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας ώστε να αναλάβουν προληπτικά μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όλη την προετοιμασία που γίνεται ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, με τις πρώτες δράσεις να έχουν ανακοινωθεί από την περασμένη Τρίτη.

Όπως λέει σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και ακολουθώντας  όλες τις κατευθύνσεις που δίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Δήμος Ιεράπετρας ανταποκρίνεται όπου χρειάζεται.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό όλος ο κόσμος να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνονται με πρώτη αυτή της προσωπικής υγιεινής, να αποφεύγει τις μεγάλες παρέες, αλλά να μην κλειστεί και στο σπίτι του, και να συνεχίσει να επισκέπτεται ανοιχτούς χώρους για άσκηση ή για μια βόλτα στα φύση.

Ο Δήμος Ιεράπετρας όπως είπε είναι έτοιμος να προχωρήσει σε απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων και σχολείο όποια στιγμή κριθεί απαραίτητο, ενώ τόνισε πως αυτές οι δράσεις θα γίνουν με χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ανεξάρτητα με το αν δοθούν χρηματοδοτήσεις στους Δήμους για προληπτικά μέτρα, αφού αυτές είναι διαδικασίες που καθυστερούν πολύ.

Η στελέχωση των Νοσοκομείων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις είναι επίσης ζήτημα που επείγει, και έτσι η πρόθεση που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για προσλήψεις θα πρέπει πολύ άμεσα να υλοποιηθούν.

Σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής ο Δήμαρχος τόνισε πως όλα τα προϊόντα που διακινούνται και φτάνουν στα ράφια των καταναλωτών είναι ασφαλή αφού παντού υπάρχουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ο Δήμαρχος τέλος αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των έργων που τρέχουν αυτή την περίοδο, αλλά και άλλα που έτοιμα να υπογραφούν όπως τις αναπλάσεις και κατασκευές δεξαμενών στις κοινότητας Ρίζας, Κάτω Σύμης, για την πορεία υλοποίησης του εργοστασίου κομποστοποίησης, αλλά και την αγωγό ύδρευσης από τη Σαρακίνα.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.