«Έτοιμα και αναγκαία έργα για την Ιεράπετρα σκόπιμα δεν ολοκληρώνονται για να “κοπούν κορδέλες” πριν τις εκλογές»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μετά από καιρό έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα», Αργύρης Πανταζής, με πολλά θέματα προς συζήτηση και έντονη κριτική προς συγκεκριμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα αρδευτικά και υρδευτικά έργα του Δήμου, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω νέων εξαγγελιών αλλά και έργων που είτε προχωρούν, είτε μένουν στάσιμα.

Για το πολυσυζητημένο φράγμα του Αγίου Ιωάννη το οποίο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ στο Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Πανταζής ανέφερε πως παρά τις υποσχέσεις που δίνονται σε σχέση με την εμπλοκή κάποιου ιδιώτη στο έργο, όσο σίγουρο είναι πως το έργο θα προχωρήσει γρηγορότερα, τόσο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν αυξήσεις στο κόστος του νερού, το οποίο θα πληρώσουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το έργο όπως είπε είναι απολύτως αναγκαίο, όμως η κυβερνητική επιλογή για χρηματοδότηση και από ιδιώτες, θα έπρεπε να βρει αντίσταση από τη Δημοτική Αρχή.

Έντονη ήταν η κριτική και για την προσαγωγό διώρυγα Μπραμιανών η οποία έχει κολλήσει λόγω σημαντικής  αύξησης του κόστους των υλικών. Για τις εξελίξεις αυτές όπως ανέφερε ο κ. Πανταζής ο εργολάβος είχε προειδοποιήσει τους πάντες όμως η δημοτική αρχή δεν έδειξε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα το έργο πλέον να έχει κολλήσει και να αναζητούνται 3 εκατ. ευρώ.

Για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από τη Σαρακίνα έως τον Περιστερά, η επιλογή του Δήμου, απέναντι σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, να σπάσει στο έργο στα 3, φαίνεται τώρα πως έχει προκαλέσει καθυστερήσεις, προβλήματα στους μελετητές και μόνο όφελος το να βγαίνουν κάθε τόσο φωτογραφίες από τους αρμόδιους για την αργή πρόοδο των έργων.

Ιδιώτες στην καθαριότητα του Δήμου

Ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο τέθηκε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας στην τελευταία συνέντευξή του στο Ράδιο Λασίθι και αφορά την είσοδο ιδιωτών σε ένα μεικτό σχήμα καθαριότητας στο Δήμο, ο κ. Πανταζής το χαρακτήρισε αφενός παραδοχή της αποτυχίας για την καθαριότητα στο Δήμο, αφετέρου ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το οποίο θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση και διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις αντί να το εφαρμόσει μόνη της η Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Πανταζής συμφώνησε πως για τα προβλήματα στην καθαριότητα φταίνε λίγοι πολίτες και όχι η πλειοψηφία, όμως το αν έρθει τελικά μια τέτοια πρόταση προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα υπάρξει απόλυτη αντίθεση, αλλά θα κριθεί με βάση τις λεπτομέρειες που θα παρουσιαστούν.

Λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να έρθει με ακόμα περισσότερα πρόστιμα σε γνωστούς παραβάτες αλλά και μια συνολική πολιτική πίεσης όλων των Δήμων ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα εφόσον έχουν χρήματα να μπορούν να κάνουν προσλήψεις, και όχι να γίνεται τόσο εύκολα δεκτά η ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Παρ΄ όλα αυτά ο κ, Πανταζής τόνισε πως αν και αμφισβητεί πως μια τέτοια πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών, αν παρουσιαστεί μια πρόταση τεκμηριωμένη και λεπτομερής που θα αποδεικνύει ξεκάθαρα και θα μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε πολίτη ότι η εικόνα της καθαριότητας θα αλλάξει ριζικά, τότε θα μπορούσε να γίνει δεκτή μια μικρή και υποφερτή αύξηση των δημοτικών τελών.

Η στασιμότητα στα έργα δείχνει τις εκλογές που έρχονται

Ο κ. Πανταζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στασιμότητα που παρατηρείται σε αρκετά έργα τα οποία βρίσκονται υπό εξέλιξη και θα μπορούσαν να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, κατηγορώντας ευθέως τον Δήμαρχο ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο ότι περιμένει να πλησιάσουν οι δημοτικές εκλογές για να τα εγκαινιάσει, θεωρώντας βέβαιο πως ο κ. Καλαντζάκης θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος.

Αυτό όπως λέει συμβαίνει στο Γηροκομείο το οποίο είναι πλέον έτοιμο, όμως η μελέτη για τον εξοπλισμό του βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και παράλληλα δεν η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί στο να αποφασίσει το μοντέλο διοίκησης της νέας δομής. Και τα δύο αυτά στοιχεία δείχνουν πως θα περάσει πάρα πολύ χρόνος ακόμα για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι στη Δομή, αφού και τα δύο θέματα απαιτούν πολύ χρόνο για να προχωρήσουν.

Το ίδιο όπως είπε συμβαίνει και με το Ψηφιακό Μουσείο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη που θα στεγαστούν στο παλιό Δημαρχείο και  εδώ και 3 χρόνια είναι έτοιμα, όμως το κτίριο παραμένει κλειστό, με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ελλείψεις, που θα μπορούσαν εύκολα να ξεπεραστούν.

Ανάλογη περίπτωση κατά τον κ. Πανταζή αποτελεί και το άνοιγμα του σπιτιού του Ναπολέωντα, το Φρούριο Καλέ, αλλά και το νέο Δημοτικό Πάρκινγκ, και το Οpen Mall έργα τα οποία είναι απαραίτητα όμως καθυστερούν σκόπιμα, όπως λέει, για προσωπικό όφελος του Δημάρχου.

Στην ίδια κατηγορία έργων ο κ. Πανταζής βάζει και το κτίριο που φιλοδοξεί να στεγάσει τις αρχαιότητες του Δήμου, θέμα για το οποίο ενώ υπάρχουν προτάσεις, λύσεις, ιδέες, και χρήματα από την Περιφέρεια η δημοτική αρχή αλλάζει διαρκώς θέσεις με αποτέλεσμα να μην υλοποιείται τίποτα. Η πρόσφατη δήλωση Καλαντζάκη για αγορά κτιρίου δίπλα στην αρχαιολογική συλλογή ώστε τα κτίρια να συνενωθούν, αποτελεί πισωγύρισμα, τόνισε ο κ. Πανταζής, αλλά και μια πρόχειρη λύση η οποία δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός Δήμου ο οποίος λόγω και του νέου τουριστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες.

Δημοτικές Εκλογές 2023

Ο Αργύρης Πανταζής έκανε επίσης αναφορά στη δική του υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές αναφέροντας πως η απόφασή του θα κριθεί αρκετά αργότερα και ανάλογα με τις απόψεις συνεργατών και πολιτών της Ιεράπετρας, όμως είναι βέβαιο πως μέχρι τότε ο ίδιος και η παράταξή του θα συνεχίσουν να ασκούν πολύ έντονη κριτική εκεί που θεωρούν πως υπάρχουν λάθη, όπως είναι και ο ρόλος τους ως αντιπολίτευση, με επιπλέον δεδομένο πως πολλές από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις δεν τηρούν το ρόλο τους και πιθανόν έχουν άλλες σκοπιμότητες που να δικαιολογούν την αδράνεια που παρουσιάζουν.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.