Έρχονται οι πολυπόθητες βροχές στο νησί μας αλλά για… λίγο


Τελευταία ενημέρωση 7 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Η κατάσταση στην Κρήτη είναι απελπιστική λόγω ανομβρίας με πιστούς να τελούν ακόμη και Δεήσεις

Ο καιρός φαίνεται να αλλάζει και να κάνει επιτέλους το χατίρι των Κρητικών για βροχές στο νησί μας , προκαλώντας αισθήματα ανακούφισης αφού η ανομβρία φέτος έχει οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση αγρότες και ελαιοπαραγωγούς .

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και οι Δεήσεις που έχουν τελεστεί σε εκκλησίες χωριών όπως στο Ι.Ν του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στη Βιάννου και στον Άγιο Αντώνιο στην Άρβη.

Τα νεότερα δεδομένα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, κάνουν λόγο για βροχές από την Πέμπτη το Βράδυ έως και το Σάββατο το πρωί, βροχές για την Κρήτη που τις έχουμε μεγάλη ανάγκη. Σημειώνεται ότι δεν αναμένεται καμία μεταφορά σκόνης κατά τη φάση διέλευσης αυτής της ανώτερης ατμοσφαιρικής διαταραχής.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η ελαφρά ψυχρότερη αέρια μάζα που αποκαθίσταται σταδιακά από σήμερα Τετάρτη στην κατώτερη ατμόσφαιρα της Κρήτης και το βόρειο ρεύμα που κυριαρχεί μέρες τώρα στην επιφάνεια δεν αποτελούν ικανά αίτια για να προκαλέσουν αξιόλογες βροχές στο νησί μας. Μόνο νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού και μια μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενή και παροδική βροχή στα ορεινά τμήματα.

Αισιόδοξα όμως εμφανίζονται τα νεότερα δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων αφού δείχνουν μία διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα να διέρχεται πάνω από τον Ελλαδικό χώρο και να επηρεάζει και την Κρήτη μας από την Πέμπτη το βράδυ έως και το Σάββατο το πρωί. Σύντομη η διέλευση της διαταραχής αυτής αλλά αποτελεί ένα σημαντικό αίτιο που δύναται να προκαλέσει βροχές στην Κρήτη οι οποίες δείχνουν να έχουν ένα ήπιο χαρακτήρα και κατά τόπους μπορεί να προκαλέσουν αξιόλογα ύψη βροχής, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα του νησιού. Το βόρειο ρεύμα θα παραμείνει, χωρίς όμως αξιόλογες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα και η πτώση αυτή θα γίνει περισσότερο αισθητή τις νυκτερινές ώρες.

Τετάρτη

Για σήμερα Τετάρτη αναμένεται να διατηρηθεί γενικά καλός καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της Κρήτης, ενώ στα κεντρικά και δυτικά τμήματα αναμένεται λίγο αργότερα να κάνουν την εμφάνιση τους νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν με πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή στα βόρεια ορεινά. Ο άνεμος διατηρείται από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα 3 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 21°C έως 23°C .

Πέμπτη

Για αύριο Πέμπτη αναμένεται και πάλι καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, από τις απογευματινές όμως ώρες αναμένεται οι νεφώσεις να πυκνώσουν και λίγο αργότερα να εμφανισθούν και οι πρώτες βροχές, αρχικά σε βόρεια τμήματα του νησιού αλλά σταδιακά θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές της Κρήτης. Πιο εξασθενημένοι εμφανίζονται οι βόρειοι άνεμοι για την Πέμπτη με την ένταση τους να πέφτει στα 2-3 Μποφόρ και μόνο στα ανατολικά τμήματα θα φθάνουν έως και τα 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ως προς τις ελάχιστες τιμές ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κυμανθούν και πάλι στους 21 έως 23°C.

Παρασκευή

Αισιόδοξα είναι τα προγνωστικά δεδομένα της Παρασκευής μιας και εμφανίζονται βροχές σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη και μάλιστα κατά τόπους μπορεί να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής, ιδιαίτερα βέβαια σε βόρειες περιοχές του νησιού. Οι βροχές αναμένεται να έχουν ένα ήπιο χαρακτήρα. Στα νότια τμήματα του νησιού οι βροχές εμφανίζονται λιγότερες αλλά ευχάριστο είναι το γεγονός ότι δίδονται αρκετά καλές πιθανότητες για να σημειωθούν και στις περιοχές αυτές. Οι βόρειο άνεμοι επανέρχονται λίγο πιο ενισχυμένοι στα 3 – 4 Μποφόρ ενώ στα δυτικά τμήματα των Χανίων θα φθάνουν έως και τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σάββατο

Σταδιακά από το Σάββατο το πρωί αναμένεται επαναφορά στις καλές καιρικές συνθήκες με περισσότερη και πάλι ηλιοφάνεια.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.