Έρχονται ανακοινώσεις για την εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κρήτη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

«Θα περιμένετε ανακοινώσεις την μεθεπόμενη εβδομάδα για το ζήτημα της εξόρυξης φυσικών κοιτασμάτων», διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα έχει υποχρέωση να γνωρίζει εάν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου εντός της επικράτειας που να είναι εμπορικά αξιοποιήσιμα.

Δεν το γνωρίζουμε ακόμη και πρέπει να το μάθουμε, αλλά και να εξακριβώσουμε εάν υπάρχουν οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να φέρουν εις πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή», τόνισε ο ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την ύπαρξη κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο – και συγκεκριμένα σε Κρήτη και Ιόνιο.

«Η Ελλάδα έχει επάρκεια φυσικού αερίου έως τα τέλη του 2022»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την αρχική του τοποθέτηση εξερχόμενος από την Σύνοδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις τιμές στην ενέργεια και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των νοικοκυριών.

Όπως σημειώσε, «θα είναι μία σταδιακή διαδικασία για να υπάρξει μία ευρωπαϊκή απάντηση στο ζήτημα των τιμών της ενέργειας».

«Εμείς έχουμε εθνική απάντηση και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί. Αξιοποιούμε όλα τα περιθώρια του προϋπολογισμού για να στηρίζουμε τους πλέον ευάλωτους».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «η χώρα μας είναι καλυμμένη ως προς την επάρκεια του φυσικού αερίου έως το τέλος του 2022», ενώ υπογράμμισε και «τις θετικές επιπτώσεις της συμφωνίας ΗΠΑ – ΕΕ για την προμήθεια LNG καθώς στην πορεία η ΕΕ θα επιτύχει καλύτερες τιμές, και θα διαπραγματεύεται κεντρικά».

Οι πολίτες πάντως, είπε ο πρωθυπουργός, άμεσα θα δουν τα 200 ευρώ στον λογαριασμό των συνταξιούχων, θα δουν την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, την επιδότηση στα 60 λίτρα πετρελαίου ανά μήνα. «Αυτά όμως είναι εθνικές πολιτικές για την ανακούφιση των πολιτών», διευκρίνισε.

11

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.